I like big bags and I cannot lie...

Dagarna går snabbare än vad man tror, ni ska se, snart sitter jag här och skriver hur mycket jag saknar minnesota istället för hur mycket jag längtar efter att åka dit!

Idag har jag tagit sovmorgon och plockat upp lite i rummet, måste ju vara någerlunda fint, hehe. Testade att stoppa ner min dator i dataväskan jag köpte för flera veckor sedan (bra där) och den passade ju fint, väskan känns bara EXTREMT STOR! Min stora dator kändes till och med liten där i. Men bättre stor än för liten, kan ju stoppa i massa saker i väskan också, lite som handbagage style också.

Does my computer-bag (butt?!) look big to you?


Ringde även till telenor för att få lite råd hur jag ska göra med min mobil när jag är i staterna, men blev inge bra svar där tyckte jag ändå. Min bindingstid går inte ut fören sommaren 2012 så jag kan inte frysa det mer än 3 månader om jag inte vill betala en slutavgift. Men om jag betalar för telefonen klart kan jag byta till nått kontantkort typ, som skulle vara bäst att ha kanske.. jag vet inte hur jag ska göra, har inte så mkt pengar att röra mig med denna månad tyvärr.

Ringde också och frågade CC om något som Benjamin nämnde att man kanske borde "skriva ut sig från sverige" när man åker. Men hon jag pratade med hade inte gjort det när hon åkte som Au pair, kanske inte är jättenödvändigt, men jag vet inte konsekvenserna om man inte gör de ect ect? Hon sa att jag skulle ringa til skatteverket men att hon inte trodde de var nödvändigt eftersom de blir så mkt knas. Då är man ju varken skrivern i Sverige eller i Amerika.. tokerier. Tur att man bor hemma fortfarande så att posten kommer hit så att mamma kan öppna om det är något viktigt som deklaration eller liknande.

Ha de fint!

Jag överlevde!

Besöket på ambassaden gick suveränt, lång väntan på bara ett par få frågor! Var där halv 8 och slog följe med en tjej och hennes mamma som också skulle dit, skönt att slippa stå och vänta själv! Hon skulle och plugga på en dansskola i LA, hoppas det går bra för henne! Först stod man i kö utanför och en och en fick gå igenom nästan som en passkontroll när man ska flyga! Visa pass, lägga av sig grejer som åker igenom "röntgen" och gå igenom metalldetektorerna, visa fotsulorna och lägga ifrån sig mobilen! Sen lämnade man in alla papper man hade med sig i kassan och sen fick man vänta på sin tur (vilket tog ungefär en timma). Vi såg en tjej som antagligen hade glömt något papper som olyckligtvis fick gå därifrån, stackarn! Frågorna som dom ställde mig var följande: När tog du studentet, vad har du gjort sedan dess, bor du med någon, vad jobbar din mamma med, vet du vart du ska, har du någon barnerfarenhet, vet du vad dina värdföräldrar jobbar med? Allt på engelska såklart! Men nu är det klar och visumet skulle komma inom en vecka, YAY. Känns som flera stenar är borta från mina axlar nu, snart är det dags!

Efter ambassaden åkte jag hem och lämnade viktiga papper man fick och sen åkte jag in igen för att äta lunch med Benjamin som också var på ambassaden idag och som dessutom ska till Au pair skolan i NYC samtidigt som mig! Jättetrevligt och vi snackade om massa Au pair relaterade saker! Ska bli så himla kul! Nu ska jag vila lite innan barnpassningen ikväll, hoppas grabbarna är snälla mot mig! Ha de fint!



Här om dagen åt jag & mamma kronärtskocka, mums!


Imorgon gäller de!

Imorn är det ambassaden! Är otroligt nervös och har jämnfört papper med 2 andra Au pairer som ska gå till ambassaden snart, verkar som vi alla har samma papper så de borde gå vägen! Men tänk om något går fel? Herregud de får inte gå fel! Jag är så taggad på USA, är så taggad på mitt äventyr. Men de känns fortfarande inte riktigt verkligt ännu! Kommer nog kännas mer verkligt när jag har visumpapprerna och flygbiljetten i handen!

Har jobbat idag och det är extremt stressigt på jobbet, skönt att vara ledig i tre dagar nu. Ska vara barnvakt imorgon också, ska bli mys att vara med mina killar!

Fick ett besked idag också att en av böckerna jag beställt är försenad, inte bra, inte bra service! Skickade ett mail och sa att jag behövde den snarast eftersom jag åker till USA snart. Hoppas dom rappar på nu!

Ha de bra, jag är så nervös nu så ska dubbelchecka alla mina papper igen. Ska nog dessutom åka ännu tidigare till ambassaden, runt halv 8.. (ska vara där 8), för att vara säker på tiden.

Ha det bra!

Minnesota Gurls, soon I'll be one!

Haha!!


NEW YORK

Idag fick jag brev från Cultural Care igen. Fick mitt försäkringskort, information om första veckan i NEW YORK och scemat för skolan jag ska gå där.. FULLSPÄCKAT VAR DET! Så himla kul, fick också mitt officiella welcome mail från min värdmamma, så gulligt. Hon sa innan att jag inte skulle vara rädd för att de lät för formellt, hon tyckte personligen att de var töntingt eftersom vi pratat så mycket, men de var ändå kul att få. Mamma tyckte de kändes jättebra att se!




Även pratat en del med en kille från sverige som ska till Ambassaden samtidigt som mig på onsdag, och även på Au pair skolan, jättekul! Han påminde mig om en sak jag hade glömt till ambassaden också, TUR att jag började prata med honom, haha! De var någon utskrift från sitt konto man behövde ha med sig. Ska även googla på resväska nu, måste införskaffa mig en ny!

Nu tittar jag på idol med mamma, mys!

Glee 3D

Filmen var verkligen SÅ bra! Glee in my heart, och nytt avsnitt på tisdag! Livet är bra!

Lite bilder från upplevelsen med Vicky!





Bebisgod med Charleen

Idag åkte jag till syster min och umgicks med henne och hennes guddotter Charleen som hon var barnvakt till! Så de blev en mysig kväll med skratt, gos och pizza! Nu är jag hemma igen och ska ta de lite lungt och tagga för jobb 3 timmar imorn och sen GLEE! Haha, jag vet att jag tjatar om Glee filmen, men jag är så himla exalterad, ska bli så himla kul!


Sötaste Charleen!





Godkväll

Idag har jag jobbat och de har varit en jättehärlig dag på jobbet, har gått snabbt och har haft några riktigt trevliga kunder som jag skrattat med! Sen kom jag hem, åt en god middag och såg på film med mamma. Vi såg PS. I love you och vi grät floder tillsammans. Har sett denna film några gånger innan men de hjälpte inte tårarna, dom lever ett eget liv när de gäller denna film! Helt underbar! Har ni inte sett den så se den!

Vid denna scen satt jag och kvävdes på mina tårar. Denna film alltså!



Har inte så mycket mer att säga ikväll förutom att jag är glad och att livet är fint!

En stilla höstkväll

Idag har jag tagit en lååång sovmorgon och sen sprungit på stan i några timmar. Hittat lite mer presenter till min värdfamilj. Shh, hoppas dom inte ser detta + bilden nedan. Börjar bli nöjd med mina inköp, snart känner jag mig nog dessutom klar, haha. Nu sitter jag och dricker te och kollar på någon film jag inte konceterat mig på alls, men det är mysigt. Hela hösten är mysig!

Min absoluta favorit årstid!
  

Imorgon blir det jobb igen fram tills tisdag, sen är jag ledig 3 dagar! Då blir det ambassaden, sen barnvakt och sen kommer troligen en vän hem från skolan över helgen! Det skulle vara awesome! Men först denna helg då de är Glee 3D med Vicky på söndag, WOO! Är även extremt roligt att sitta och planera en "hejdå"fest till mig, hoppas hoppas de blir som vi planerat!

Ha en trevlig kväll!

Shhhh, lite mer shopping.


En sista bild för dagen

Mina två fina barndomsvänner!


Då hade jag en date med tjejerna då

Behövde ju lägga upp en bild (2) för att visa sjukaste läppstiften mamma köpte i turkiet! Jag har då haft på mig detta sedan kanske c 13.00 idag och de sitter fortfarande som en SMÄCK! Helt sjukt! Plus att de ändrar färg mellan rosa och röd beroende på hur varm du är på läpparna! Bättre läppstift får man ju helt klart leta efter, känns som de kommer bli en återkommande favorit på Ida dom kommande veckorna!





ÄNTLIGEN!

Nu allesammans är jag klar med hälsoundersökningen, och jag hade tydligen excillent hälsa, haha. Nu ska jag bara posta allt och skicka till Cultural care! Jag har köpt frimärke så jag gör de i samsväng med att äta middag med Pernilla och Densie ikväll. Gud vad mycket roligt jag kan berätta för dem nu, allt som händer mig liksom!

Här får ni en gullig bild på oss när vi var små innan en konsert, haha!



Kan inte riktigt förklara hur de känns, bara helt sjukt! Jag är så extremt taggad och förväntasfull, men samtidigt livrädd! Jag tror verkligen på att de kommer bli de bästa året i mitt liv men med mycket utmaningar, roliga och svåra, som kommer få mig att växa extremt mycket och kanske hitta mig själv ännu mer. Men jag kommer sakna alla så otroligt mycket! Så till er gullungar som vill hälsa på mig så är de dags att börja spara pengar till en USA resa tycker jag! De blir ju inte bättre än att få hälsa på i USA där någon bor som kan visa runt er! Smile.

Köpte även en adapter idag med dubbeluttag på kjell&companny, blir säker jättebra (dom såg jättekonstiga/fula ut) Tänkte först köpa en där när jag kommer, men sen tänkte jag om att på skolan i NYC kommer jag inte ha tid att köpa de och jag måste ju kunna använda datorn där så att jag kan berätta för er allt som händer! Herregud, snart är man där! På lördag är det en måndad kvar tills jag sitter på flyget iväg ut till stora världen! Kommer vara så stolt över mig själv, och inte bara för att jag fixat allt papperarbete ect själv, men också för att jag vågade!

Pratade även med den nuvarande Au pairen Emelie igår, och de kändes jättebra, hon verkar verkligen urmysig. Ska bli så skönt att ha henne där i början så att hon kan lära mig allt, haha.

Ha en bra dag!

Happy birthday

Idag på jobbet fyllde Josefin år, men hon var inte där. Så vi har gjort en liten överasking åt henne tills när hon öppnar butiken imorgon. Hihi.





Så här fint såg de ut påväg hem idag. Ibland får man bara buga och bocka sthlm!

Nytt

För de första så fick jag ÄNTLIGEN mitt polisutdrag igår, yes! Och imorn får jag mina hälsoundersöknings papper förhoppningsvis. Sen måste jag skicka in allt snabbt som ögat! För de andra har vi fått in massa nytt smink till jobbet, jättekul, premiär för allt snart! Vi fick testa lite, ska kanske köpa detta läppstift? Eller så väntar jag till USA!? Blir nog så, men riktigt roligt att apoteket får lite fin fina grejor!



Ikväll vet jag inte vad jag ska hitta på, kanske gå en promenad och ordna lite med papper till jobbet! Men på onsdag ska jag då till läkaren och sen träffa två barndomsvänner jag inte sett på så himla länge, Denise och Pernilla! Ska bli extremt kul att snacka om allt som händer i sina liv, drömmar och planer! Dom ville ju ses innan jag åker iväg ut i stora världen. Väldigt roligt i alla fall!

Ha det fint!


Regn & prover

Idag vaknade jag upp jättetidigt och tog mig en timmes promenad fram & tillbaka till vårdcentralen för att ta prover till min hälsoundersökning som gick så snett sist. Hungrig, trött och hade lite ont i armen efteråt. Gick hem och drack kaffe, tog en tupplur och åkte vidare in till jobbet. Nu sitter jag på jobber på min rast, slutar 18.30, så jag ska snart ut i regnet igen. På onsdag ska jag i alla fall tillbaka till läkaren och få "svar" på min undersökning och förhoppningsvis få ett papper som är godkänt som jag kan skicka in nu!






Zodiac signs












GLEE 3D

Gud vilken stressig dag på jobbet det har varit, MASSA folk, hoppas de är lugnare imorn. Kommer vara SÅ trött hur som helst, har uppersittar kväll just nu eftersom jag ska hämta upp mamma och pappa på arlanda halv 2! Trött tjej! Men dagen räddades av att hänga med Vicky lite! Vi hämtade ut våra GLEE 3D biljetter och drack kaffe! EXTREMT VÄRD KVÄLL, och jag menar, GLEE! Herregud, Sverige skulle först inte få filmen men efter mkt tjat och hat-mail till FOX får vi EN visning. Så självklart är det där jag och Vicky kommer vara den 25 klockan 15.00, VÄRT! Nej nu är de dags att dricka lite kaffe för att hålla sig vaken!



Cheers!


The new Harry Potter generation

Min kväll idag blev urmysig! Var hemma hos kusinen min och mös med barnen som är så söta! Vi såg Harry Potter tillsammans, deras första gång någonsin, efter att ha läst första boken förstås. (Ett måste att läsa boken först!) Kände mig som en stolt mamma när dom utbrister under Halloween scenen med all mat och stora hallen: Jag vill också gå på Hogwarts! Mitt hjärta blev så glatt! Haha, cheesy stuff! De är så otroligt att något som vart en sådan stor del av min barndom kan upplevas på nytt av en helt ny generation! Min generation, 90 talet, kallas ju The Harry Potter generation, efter som vi växte upp med Harry, bok för bok. (Stolt) De ville både självklart också hamna i Gryffindor och deras favorit karaktär var Harry! Delade också med mig till Ludwig, som också fyller år i December, något som gjorde mig glad när jag var mindre! Det var att vårt stjärntecken, Skytten, är samma figur som kentaurerna som räddar Harry i skogen. Det var häftigt. Smile!



Värmde till i hjärtat också när jag blev tillfrågad att vara barnvakt imorgon igen av söta Ludwig, men det blir en annan dag, jobbar ju tyvärr. Men imorn blir det en kaffe med Vicky efter jobbet och fira att vi har GLEE biljetterna i handen! Helt sjukt att vi faktiskt SKA få se 3D filmen! Wie. Godnatt!


Stress & Strul

Så jobbigt när inte saker går som jag vill!! Var på hälsoundersökningen imorse och de kändes ju verkligen INTE som dom visste vad dom gjort, jag menar, borde inte dom gjort detta förut??? Jag fick till och med ringa Cultural Care och fråga om vaccinationer ect ect. Jobbigt att han verkade så "lost" och inte riktigt där i stunden, kändes som läkaren tänkte på annat under tiden. För när han beställde proverna dom skulle ta på mig visade de sig att jag skulle ha behövt "fasta" i minst 10 timmar innan att göra dom proven! (Ska jag verkligen behöva ta sånna prov, inte hört nått från CC att man ska behöva göra de!) Så jag måste gå tillbaka dit på måndag morgon och ta dessa prover som jag inte fått äta innan, och SEN tillbaka på onsadag för att få mina papper. Helt sjukt tkr jag! PLUS att han ville att jag skulle betala för de "återbesöket", hell no tänkte jag efter redan ha betalt 1000:- liksom!  Så jag pratade med sköterskan som sa att jag inte alls borde behöva göra det och att de borde ingå i själva undersökningen som är VÄLDIGT dyr dessutom. Så jag hoppas allt löser sig nu i alla fall och att jag får alla papper rätt på onsdag. Strul stul strul! DESSUTOM var de strul med mitt polisutdrag, suck! Ringde dem och frågade vart det var eftersom jag beställde de i söndags och de visade sig att de skickat ut det till FEL ADRESS. Så nu skickade dom om det på nytt. Hoppas jag har alla papper nästa vecka i alla fall så jag kan skicka in dem tillslut.


Detta var jag idag innan allt strul och stress!


Har dessutom hittat en till present idag till dom lite äldre barnen som spelar fotboll! Hittade 2 fotbollar med sverige motiv, lite roligt tycker jag! Dessutom fick jag hem Disneyskivan jag beställt! Tur att jag är ute i god tid med allt i alla fall. Betalade även programavgiften, alla försäkringar + au pair klubben idag. Pengarna bara flyger iväg, haha. Ikväll ska jag hem till min kusin och äta middag o mysa med hans barn! Hans fina Sofia och Emelie ska flyga till Berlin imorgon så de blir lite hejdåmys. Kul att dom får åka iväg med jobbet lite! Imorgon NATT kommer mamma och pappa hem från Turkiet också, ska hämta dom på Arlanda mitt i natten. Yay!

Cheers!

Fotboll en höstkväll

Ikväll har jag vart och kollar när min systers pojkvän spelat fotboll! Mys! Dom vann med massa mål, kommer inte ens ihåg med hur mkt!
   





Nu blir det att vila och ladda för hälsoundersökningen och lite mer presentshopping!
Cheers

Presenter till värdfamiljen

Nu kommer ju ännu en sak man ska ta sin kreativitet på prov, presenter till värdfamiljen! Inte det lättaste kan jag meddela när familjen dessutom haft 2 svenska Au pairer innan, som då också gett presenter som ska vara "typiskt" svenska. SVÅRT! Hoppas inte min värdfamilj använder google translate på denna blogg om dom hittat den för då avslöjas kanske deras presenter! ;) Men jag har hittills köpt Ronja Rövardotter och Bröderna lejonhjärta böckerna på engelska. (2 av mina favoriter när jag var liten, dom är väl inte för läskiga för en 7 åring och 9 åring?) och en samlingsskiva med disney låtar på svenska! Samt min systers pojkväns band, Musikkollektivets första skiva och sen funderar jag starkt på att ta med Peter Jöbacks julskiva. (Kan ju vara kul att höra jullåtar på svenska tänkte jag) Sen funderade jag också på att köpa Mamma mia filmen. (Hoppas dom inte redan sett den, ska nog fråga lite smidigt) Ska också åka förbi Skansens shop och titta om jag hittar nått fint "svenskt" (Älg?) gossedjur till lilltjejen som ÄLSKAR gossedjur.

Men nu måste jag byta om och kila ut o jobba några timmar! Ha det så bra!

Vindar & shopping

Så de blev ett till inlägg idag, har ju vart och shoppar med Lovisa!
Det blev mysstrumpor för dom kalla vintrarna i Minnesota, en pjamaströja och en badräkt till simskolan med lilltjejen! Riktigt mysig eftermiddag med massa tjejsnack och lite smått planera min "hejdå"-fest som då absolut måste vara en "före-halloween-maskerad-fest"!! Jag känner stark för att gå som mitt favorit monster: Zombie! Haha, som dom sa i True blood: Zombies the new vampires. Enligt mig i alla fall, gällandes kostymer de vill säga. Men för Halloween i USA blir de nog att jag går som little red riding hood, hoppas vi kan hitta nån bra kostym gällandes det. Emelie (den nuvarande Au pairen) skulle kolla om vi kan gå på en riktig collage fest på Halloween, EXTREMT kul tkr jag det verkar, precis som på film bekräftade hon till och med. Wie.






Nu över till systra mi! Cheers!

Klockan är bara barnet

...och jag har fixat klart ALLT som ska med till ambassaden nu den 28 september!


  • DS-160 ”Confirmation page” [X]
  • DS- 2019 och SEVIS (ihophäftat från Cultural Care) [X]
  • Pass [X]
  • Frankerat och adresserat kuvert [X]
  • Kvitto på betald visumavgift [X]
  • Personbevis 120 - alla relationer [X]
  • Extra framkallat foto[X]



    Allt detta klart och klockan var bara 11.00! Applåder till mig! Men resten av dagen nu då? Jag hoppas på att jag får mitt polisregisterutdrag i brevlådan idag så att jag kan börja skicka in lite papper till Cultural Care snart. Ville vänta tills jag hade allt hemma, så när jag har det ska jag skicka in allt. Det som ska skickas in till dem är:

    Polisregisterutdrag [ ]
    Slutbetyg [X]
    Physician's Health Evaluation [ ]
    Agreement form [X]
    Kopia på körkort [X]

    Ska göra min hälsoundersökning på fredag!

    Nu ska jag snart in till staden och mysa med Lovisa och ikväll kanske jag ska gå en power walk med syster min!
    Cheers!

  • Saker kommer samman!

    Nu har de gått några dagar sedan jag skrev och de har hänt lite granna. Bokat en ambassad tid, 28 September, Är så nervös! Tänk om jag skrivit nått fel nånstans eller intervjun går fel, tänk om jag inte får mitt visum? Åh herregud! Men de går nog bra! (: Och sen är jag nervös över hälsoundersökningen också som jag har på fredag, tänk om dom hittar nån sjukdom jag aldrig vetat jag hade?! Jaja, nog med att vara paranoid. :) Fick mina papper från kontoret i Boston, papper man måste ha på intervjun på ambassaden. Skönt att ha dem i handen. Ska nog gå till banken imorn också och betala visumet, (man måste ha kvittot med sig också) och köpa de där "speciella" frimärket till kuvertet man måste adressera och frankera själv. (I det ska dom skicka tillbaka mitt pass o visum i)

    Nu sitter jag och kollar John Tucker Must Die och ska planera morgondagen som blir lite hetsig. Ska försöka klämma in en kaffe med fina Lovisa också!

    Jag och Lovisa på midsommar.


    Ha en bra kväll!

    Lite mer skype!

    Idag har jag haft en jättemysig dag hittills! Jag hann faxa mitt polisutdrag grej och skriva ut mitt DS-160 conformation page! (Hoppas dock det blev bra för att de verka som utskriften var större en pappret!!!) Sen åt jag lunch med min kära vän Kalle och åkte hem efter det för att dammsuga lite, roligt! Var jättetrött så jag somnade i soffan och vaknade upp av att det ringde på Skype, jag och Tara (min värdmamma) hade planerat in en liten skype-träff! Var jättemys, fick prata med alla barnen igen och mycket med Tara! Den yngsta tjejen, Maddie, visade mig att hon kunde säga Tack på svenska! SÅ SÖT! Nu skulle dom iväg på fotbollsmatch och sen shopping på det extrem stora centret Mall of America, det största i hela USA! (Känns ju helt OK att åka dit) Här er en länk till deras hemsida: http://www.mallofamerica.com/home/

    ja dom har berg&dalbanor!!!! sjukt!


    Nu ska jag sova lite mer och sen fixa någon middag! Ha det fint!

    Huvudvärk

    såklart får man huvudvärk dagarna man är ledig, är det liksom ett mönster för mig? Börjar kännas bättre i huvudet nu, men alla mina planer för dagen gick bort. Skulle ju gått o skrivit ut mitt formulär och faxat polisutdraget grejen. Men de blev istället sova, vila och sådant. Börjar må bättre nu så jag har gjort i ordning lite mat;) haha



    Ikväll kommer lite vänner över och så får vi se vart kvällen tar oss! Men Huvudvärken kan gärna få försvinna helt tills dess tycker jag. :)

    Effektiv tjej och mys med familjen!

    Idag har jag vart mega effektiv! Bokat hälsoundersökning nästa fredag och tagit visumfoto på Expert på kungsgatan! Gick jättesmidigt! Häsloundersökningen kommer gå på 1000:- och fotot gick på 199:-! Jag gjorde också klart mitt DS-160 formulär, foto och allt och ska bara gå förbi jobbet imorn och låna deras skrivare så jag kan skriva ut det! (plus att skicka iväg mitt polisregister utdrag med fax). Sen är de bara att vänta på posten där jag ska få några papper från US kontoret i Boston, sen kan jag boka möte med ambassaden! SÅ MYCKET ATT GÖRA! Men det är så kul när man känner att man har lite kontroll över situationen i alla fall! Jag ringde också skatteverket och tog ut det där 120 alla relationer, detta gällde en månad så jag hoppas att jag får en tid på ambassaden innan dess!

    Ikväll har jag haft en fin kväll med familjen. Druckit champange och firat att jag fått en så bra familj! Smile! Hela familjen början känna av att snart åker lilla jag iväg, blandade känslor de vill säga, men alla är så glada för min skull och jag med! Så extremt glad! Nu kollar vi på en dålig amerikans komedi, cheerleading och allt! (Jag älskar sånna filmer, don't judge me)

    Hoppas alla har fina dagar!
    Cheers/ Ida

    Nu börjar allt

    Pratat med huvudkontoret idag och fått veta ALLT man ska göra och har börjar fylla i min visum-ansökan. Gud vad mycket info dom måste ha! Måste dock fixa en bild till den, (måste göra det snarast, eller inom 30 dagar) behövde en bild tagen rakt frammifrån med vit bakgrund. Får gå någonstans och fixa det, eller låta nån hjälpa mig. (Är det samma sak som ett passfoto?) Får dyka in i det lite mer. Sen måste man boka möte med ambassaden iaf. (efter man fått alla papper från kontoret i USA & Sverige.)

    Här näst måste jag boka en hälsoundersökning och mitt polisutdrag! Sen när det närmar sig måste jag fixa internationellt körkort. Så det är mkt att fixa som ni ser!

    Har också blivit bokat till ett förberedelse möte den 4/10!!

    Men nu ska jag iväg och fira Fredrik som fyller hela 25 år! Köpt en fin, fin present till honom och vi ska äta middag ett gäng på Jensens!



    Cheers!

    Bekräftat!

    Idag fick jag "good news from cultural care". Jag är officiellt matchad med familjen i Minnesota! Jag kommer vara på skolan i NYC den 24 Oktober och senare flyga till MN den 28! WOO! Jag är så extremt glad och en massa känslor flyger runt i magen! Jag är så exalterad! Imorn ska jag prata med svenska huvudkontoret och få reda på mer om vad jag gör nu efter matchingen! Jag ska hålla er alla uppdaterade!



    Nu börjar mitt äventyr, mitt år. Åka till USA, det jag pratat om så länge. Jag visste inte hur, jag visste inte när, men jag visste att jag skulle dit. Nu är jag verkligen påväg. Läskigt men så jäkla kul!!!!!

    Cheers/ Ida

    Spänning!

    Hejhej, nu har de vart en massa mailkontakt efter vår skype-träff och dom har bestämt att dom vill ha mig som sin Au pair! Helt otroligt och jag är så himla glad!! Allt blir officiellt på tisdag, (deras tid) när dom ringer kontoret och berättar deras beslut. Hoppas inget drastiskt händer så att de inte blir så att de är mig dom vill ha, men jag tror inte det. Så jag kommer med nästan 100% säkerhet åka till Minnesota, Lino lakes i Oktober! I'm so excited! Men jag skriver mer detaljer när jag vet själv mer, om hur allt papperarbete ska gå till nu. (ringer kontoret när jag fått mailet från USA kontoret).

    Även pratat med familjens 2 tidigare Au pairer och dom är verkligen jättesnälla och hjälpsamma, känner mig verkligen jättetrygg med alla deras lovord i ryggsäcken. Den första Au pairen har till och med vart där och hälsat på familjen och den nuvarande Au pairen för hon saknade dem så mycket! Tror verkligen denna familj kommer passa mig perfekt!

    Nu ska jag försöka tagga ner och låta de smälta lite och vänta på mailet så att de kan bli bokat på riktigt! Då får ni också veta avresedatum antagligen, men troligen blir de att jag är i NYC på skolan den 24 Oktober och hos familjen den 28! Jag reser med orginisationen Cultural Care också om någon undrade och var intresserade att söka som Au pair själva!


    Måste börja spåna nu på Halloween outfit kanske!
    Godnatt och sov gott! / Ida

    Klar skypad

    Nu har jag precis pratat klart på skype med familjen! Och guuud vad mysiga dom verkar, verkligen urmysiga! Jag vill inte få för höga förhoppningar men jag känner verkligen jättemycket för denna familj, min första match, kan ni fatta? Helt otroligt! Men vi pratade om allt och ingenting och om de blir så att jag åker lär de bli så att de macthar in med Halloween! HELT OTROLIGT! Jag har alltid velat fira Halloween i USA!


    Men nu ska jag iväg till min kusin och hans barn och mysa resten av kvällen! Implusgrej, me gusta!
    Ha en bra lördag!

    It's friday!

    För dom flesta betyder LEDIGT, mig betyder de jobb! Men jag har iof vart ledig i 3 dagar nu, superskönt!

    Ikväll ska jag trots de se Musikkollektivet spela, vilket dom inte gjort på månader, så detta är ett måste! Dom spelar på Stampen i Gamla Stan ikväll, så kom dit om de känns rätt! :)
     

    Jag har fortsatt prata med min potentiella värdmamma genom mail och vi ska skypa imorgon! Det är så himla spännande och jag hoppas hon tycker jag verkar rätt för jobbet. Önska mig lycka till!

    Så mycket roligt!

    Som jag skrev tidigare idag så skulle jag åka och shoppa min dataväska o hårdisk.

    Tadaaa!!


    Idag fick jag också ett mail från den familj jag blivit matchad med ett lång text från värdmamman! Familjen och hon verkar helt underbara och jag ska antagligen skypa med dem i helgen! Hoppas allt går bra nu! Om, och jag betonar om dom skulle vilja ha mig som deras Au pair och vi skulle passa bra ihop skulle jag antagligen åka så att jag är där i början av November, men vill inte få för stora förhoppningar nu.

    Cheeers!

    Reng & sol, sen regn igen

    Dagarna i Stockholm är knäppa just nu, trots blå himmel finns det ett svart som envisas med att släppa efter sig massa regn. Det är soligt fast det regnar alltså, vilken är ganska otroligt fint iof, speciellt när man går runt sjöarna i Solna.

    Idag har jag klippt mig, väldigt nödvändigt med tanke med att det inte skett sen FLERA månader tillbaka. Köpte också en väldigt rolig manick på Glitter, nått som skulle hjälpa en göra en snygg knut på huvudet:

    Jag var lite skeptiskt, det såg ut som en donut!
     

    Men med mkt om och men blev de en snygg bulle, man behöver dock ha hårspännen till hands!


    NU ska jag läsa lite tidningar, äta jordgubbar och kanske slå på en film innan jag ska åka till media markt och hämta upp min kära dataväska och hårddisk. Älska lediga dagar!!
    Hoppas på ett mail från min familj jag blivit matchad med idag också! Är så otroligt taggad!

    Cheers.

    RSS 2.0