Bra dag med Cissi

En shopping dag med Cissi slutade med alldeles för många påsar med sig hem, haha. Men det bara blir så när man är i Mall of america och liksom, nyår imorgon.. vilket för övrigt är imorn, wow!  Killen i HM kön frågade vart jag var ifrån, och jag log och sa: ja jag är en svensk som handlar på HM. Haha, han hade tydligen en vän som bodde i uppsala, coolt! Vi lagade även svenska köttbullar med gräddsås och KOKT potatis med lingonsylt. Helt fantastiskt! Kokt potatis är en sällen sedd syn här i Amerika. 




Cheers

Barnen har jullov!

Barnen har jullov och då blirde mycket jobb för mig, eller det känns som det iallafall. Au pair livet är inte alltid en dans på rosor och extra svårt kan de vara ibland när ålderskillnaderna mellan barnen är ganska stora, svårt att hitta något roligt för alla. Min yngsta är ju 2 och de andra barnen är 7 & 9. Tips tas gärna emot! Men vi har hoppat på trampoliner, bakat pepparkakshus medans Maddie sov och åkt snowboard. Sen blev de lite tid hemma också, men ibland måste ju barnen få vara det också!





Jag var också nio när jag börja med snowboard!





Cheers

Sky Zone

Igår var jag med de 2 äldsta till Sky zone, ett trampolin ställe. De är etts ställe där hela marken är täckt av trampoliner, och gud va kul de hade. Dom hoppade runt i 2 timmar! Medans barnen hoppade läste jag en ny bok jag köpt, den andra i serien av the mortal instruments, nomnomnom. 2 timmar kanske var lite länge men vi behövde få tiden att gå eftersom dom skulle vidare till ett kalas direkt efter... då de hade lasertag! Vilken helt otrolig dag de hade, de fick ju till och med paj och pizza på kalaset också! 







Jag fick mitt paket från hemma igår också med mina födelsedags presenter och julklappar, helt okej dag allstå. TACK för de fina presenterna från hemma. Efter jag hade släppt av ungarna på lasertag så hämta jag upp Cissi och vi åkte till Bierstube (stället med open mic). Vi hann bara äta lite tills vi behövde åka och hämta upp ungarna igen men de är så härligt att vara där, bästa stället! Haha. 

Idag har jag ungarna hela dagen igen, men nu är Miss Maddie med också. Får se hur det går, de har ju jullov!

Cheers

Christmas day

Idag vaknade jag upp av att båda Jake och Sam springer in i mitt rum och säger; WAKE UP IDA, TIME FOR PRESENTS! Och ja, klockan var väl runt halv 8! Gud vad mycket fina presenter jag fick också, man blir ju verkligen bortskämd här borta! Fick prata med Mamma, pappa och syrran idag också. Dom ska på bio och systern min ska ju ut och parta på juldagen! Som alla andra, haha! Men här i USA sker de inte speciellt mycket nu, folk tar de lungt efter allt hektiskt som sker runt juletid. Alla är stängt förutom biograferna och kinaresturangerna, så jag kanske ska gå på bio.. kanske själv eftersom alla andra är iväg med sina värdfamiljer någonstans. Jag vill gärna se New years eve, män som hatar kvinnor (amerikansk version), Sherlock, The sitter, Young adult och My week with Marilyn. Så jag vet inte vad de blir.

Tomtens milk and cookies, igår. Morötter till renarna...

Fick Wicked boken, AHHHH! Den är så fin att jag gråter!


Ingen jul utan Paramore! Fick The only exception halsbandet, så fint!


Fick lite andra saker också, tex Victoria Secret saker. Kan ju aldrig gå fel med det. Så mycket fint, så nöjd! Hoppas alla haft en god jul!

Cheers


Safe & Sound

Denna låt lyssnar jag på extremt mycket just nu, den är så galen! Så bra! Åh vad jag längtar tills The hunger games filmen kommer ut!





24 December

Imorse Skypade med familjen imorse och kollade på Kalle Anka och såg på dem när de öppnade paket, mysigt. Om jag blundade kändes de nästan som om jag låg i soffan hemma. Idag har vi vart i kyrkan och lyssnar på bra musik, den där rock-kyrkan, mys. När jag kom hem lagade jag svenska köttbullar, smakade bra! Vi ska ta med dem när vi åker på julfest hos min värdpappas sida familjen. Imorn är det jul i amerika, ska bli kul!
Cheers

Julafton i Sverige

Tog inga bilder ikväll, var lite rörigt med folk och sånt men de var mysigt. Massa trevligt folk, ska tex åka och snowboard med några av dem nästa vecka, extremt kul att göra det igen!!! Men nu är det så att midnatt råder, tyst de är i husen. Alla sova släckte äro ljusen, förutom Idas dataskärm. För jag är här... skrivandes... såklart! Jag tänker på familj och vänner och hur jag önskade att jag var hemma under jul nu... bara för en dag och sen kunde åka tillbaka igen.. För att vara helt ärlig... Amerikaners julmat är inte speciellt god, inte hittills i alla fall... Fast mina föräldrars julbord är ju ganska orättvist att jämnföra med. Men jag trivs och är glad, saknar er alla bara.

God jul alla i svearike och tack fina Kusin Lena med Familj för de fina julkortet från Norge! Fick mig att le!

Hittades i arkivet från julen 2006. Time flies.


Xmas-party



Ikväll håller min värdfamilj i en julfest på kanske c.50 pers, nice. Kommer bli kul och de har köpt en keyboard också, snällaste värdfamiljen kanske? Jag tror de. Så barnen spelar glatt på den och jag drog av Someone like you av Adele alldeles nyss! Vi har roligt med en så att säga.

Själv är man upppiffad ända ut till de röda/glittriga/målad snöflinga naglarna. Julen är ju här. Eller iaf i Sverige, klockan är ju över 12 och trots att man är "over here" så känns de att de är jul NU! Just nu sitter nog min kära familj och smakar av skinkan och sillen och har de mys, saknar er! Blir väl lite så så här runt jul. Men imorn, eller idag för er, ska vi kolla på Kalle Anka tillsammans trots allt. Inte fått något paket ännu, dumma post. Men det OK, älskar er så!

GOD JUL! Mer bilder imorn!

Mina värdbarn


20-år


Idag fyllde jag 20-år (i landet där man vill vara 21), en konstig födelsedag var det. Var ensam mesta hela dagen med Maddie och sen när hon tog sin tupplur skypade jag med hela familjen. Satt på TV och de satt i soffan och pratade, de sjöng så fint att jag brast i gråt. Fina familj! Efter det började jag prata med Kalle och helt plötsligt drar han fram Lovisa, åh då börja jag gråta också. Fina vänner! Tack för att ni fick mig att känna mig speciell på min dag när de kändes lite fel här på andra sidan. På kvällen så gick vi ut och åt med vfamiljen och jag fick fina presenter (se bild), en väska, en klocka och ett presentkort på H&M. YAY! Längtar dock efter mitt paket från svea som är lite sent i posten, fast så blir de nog under juletid, busy är dom säkert där på postkontoret. Tack till alla som önskade mig en fin dag!

Cheers

Halleluja cover


Sjunga!

Idag efter jobbet beställde vi våra flygbiljetter till LA! YAY! Så kul vi kommer ha i Februari! Men tiden fick inte spillas, vi åkte genast iväg till Open Mic Night, varje tisdag har vi vart där ett tag.. love it! Men idag var de speciellt, för idag sjöng jag! Och jag fick presenter för imorn fyller jag år! (Är väl tekniskt redan 20 nu eftersom den är över tolv i svea.) Men fick den finaste, roligaste presenten av Cissi av hela vårat "gängs" internskämt.. för på skolan i NY fick Jennica nämligen en donut av polisen som höll föredrag... så jag utbriste; YOU GOT THE DONUT?! I WANTED THE DONUT! haha ja, euoropeer.... 











Cheers!



Jul

Idag på kvällen efter ett Au pair möte jag hade så var de julparty med min hostmoms sida av familjen. Hur mysigt som helst, jag fick presenter också! 

Kakor jag gjorde på Au pair mötet;

Förväntansfulla;


Jag fick 2 julgranspynt, 2  cracklenagellack, 2 presenkort (HM & en bokhandel), plånbok och en minnesota wild tröja! Så himla glad var jag!



Cheers!


Bilder

Lite mer bilder från igår!




Ugly Xmas Sweater Party

Så igår var vi på collagefest i Dinkytown och oj va kul vi hade. Så mycket härliga människor och kul med mina fina tjejer här! Här är en bild;



Nu är det söndag igen, alltid är det söndag. Au pair möte och julfirande med värdfamiljen, yay!

MOA

Igår var vi ett gäng hemma hos Jennica som bor i närheten och kollade på deras gigantiska "bio"tv i källaren! Vi såg bridesmaids och skrattade gott på båda svenska och tyska, haha!

Idag har jag vart i MOA och ätit födelsedagslunch för Oscar och Lue på BubbaGump! Det är ett ställe som är helt tillägnat till Forest Gump, tror de vart nått som var inspelat där, men de var asmysigt. Jag och Cissi tog en sväng o hitta lite godsaker i mallet och sen åkte vi hem. 

Här är en bild på hur min utsikt är från mitt hus;



Ikväll ska vi på collagefest i Dinkytown och våra fula jultröjor ska på, haha herregud ska bli kul!  Ni får se bilderna på oss fina tjejer sen!

Cheers

Julpyssel

Idag efter massa ärenden med min hostmom och Maddie ordnade jag ett litet julpyssel för Jake och hans kompis efter skolan. Köpte marsipan på Ikea och lät dem göra figurer! Visade dom en bild på marsipangrisar men de gjorde sina egna figurer, jag försökte göra en gris.. haha. Ikväll är de filmmys med tjejorna.



Här är Maddies mästerverk;



Cheers

Ibland mår man inte alltid bra

Idag har jag mått lite dåligt, magen krånglar, usch med magont! Min hostdad fick hjälpa till lite imorse med barnen (eftersom han oftas är hemma), men sen har de vart bra under hela dagen men gick magknip nu igen på eftermiddagen. Hoppas det går över snart, men jag är positiv, nothing's gonna bring me down! Tog en promenad imorse i kylan för att rensa tankarna. Funkade bra! När barnen kommer hem från skolan ska jag ta med dem till ett köpcentrum här och låta dem åka på en karusell och låta dom träffa sin mamma innan hon börjar jobba på sitt extrajobb. Sen ska jag nog åka på kvällen och försöka hitta ett roligt presentkort för 20 dollar man måste ha med sig på en av julpartyna jag ska gå på, roligt! Man ska även ha med sig en present på 5-7 dollar som börjar på ett S eller ett F, jag köpte här om dagen julsockor för 5 dollar... så S som i Socks. Haha. Måste även hitta en ugly xmas shirt, eftersom i dinkytown i helgen är det ett ugly xmas shirt-party, HAHA! Alltså dom där med renar och lysande granar, så roligt.

Always with a smile.




Cheers

Cinderella

Ikväll var vi på musikalen Cinderella, myspys. Jag, min värdmamma-,syster och äldsta, tjejkväll kan man ju säga. Den var lite annorlunda och har ju helt klart sett bättre *host*Wicked*host*, men alltid roligt att se musikaler, har ju en svag punkt för sånt dära. Min värdmamma tog lite fina bilder som jag ska försöka sno sen och lägga upp, detta är bara några få:





Cheers

Open mic night

Igår kväll var jag, Cissi, Bigi och Jennica på open mic night och kollad på braiga människor som spelade. Vi hade trevligt och klappade och sjöng med och helt plötsligt var de en mick framför mig och han som höll i allt ville att jag skulle gå upp och sjunga, haha! Så nästa vecka på tisdag ska jag sjunga på open mic night med honom, värsta värsta! Ska bli jättekul! Få sjunga igen liksom!




Ikväll ska jag och min värdfamilj gå på Cinderella, en musikal som går här, så excited! WIE!

Tidig födelsedagspresent från min värdpappa

Jag bara skrattade och log öra till öra när jag fick den. Snacka om att alla vet vilken Paramore-nörd jag är! Haha, ryktet sprids snabbt. 






Cheers

Tvätta

Idag har jag haft en slappardag, tvättat och läst och tagit en promenad. SKÖNT! Nästan klar med min bok, läser the mortal instruments, haha den är lite skruvad asso.... vet inte hur jag gillar vart den är påväg...ska inte spoila.. men den är bra trots allt. Imorgon är det heldag med Maddie, mys. Ska ta med henne till biblioteket, mys! Godnatt på er!

Btw, jag och Oskar funderar på att göra denna taturering! WIE! :D



Cheers!

SO MUCH FUN

Dålig uppdatering kanske det har vart, men så går de när man haft en sådan ROLIG helg! Igår var vi på Lucia firande i en kyrka där dom sjöng svenska lucia sånger och sånt, följdes av en fin middag och sen ett hejdå-party för Emelie som vi vinka av imorse på flygplatsen! Kommer sakna henne, vi har ju spenderat så mycket tid tillsammans ändå. Hoppas hon lyckas med allt hon ska hitta på i framtiden! Sen åkte vi och åkte skridskor och OJ vad roligt vi hade de, så fina tjejer jag mött här. 2½ tyskar, 1 finsk och 1 svensk som vi var som åkte och som bor nära varandra här i White bear lake! Efter skridskorna åkte av åkte vi till cheesecakefactory och svullade, mår fortfarande illa! Även fast vi tog små portioner var dom ändå gigantiska, amerika asso... vill inte ens veta hur stora dom STORA var, haha. Och efter de åkte vi hem till Eva och badade bubbelpool! Ganska nice dag eller hur? VIi planerade så mycket roliga saker vi ska försöka hinna mer under vårt år, wie!

Hejdå Emy;


Skridskor;






Cheesecake factory;



Cheers!



Mätt

Svenskt julbord på Ikea var otroligt, kände mig som hemma. Fanns svenskar runt omkring en också, så för ett tag glömde jag att jag var i USA, sjukt! En av servitriserna var svensk och snackade med oss mycket, hon hade också börjat som barnflicka här men sen gift sig, hur gullig som helst sa att om vi behövde stöd eller behövde prata så skulle vi komma till barnavdelningen och fråga efter henne. Liksom, vem gör så?! Så himla snäll! En annan svenk jobbade med baseballlaget Twins som är stora här, gav oss hennes kort och hon skulle försöka hjälpa oss hitta bra biljetter när säsongen drar igång igen i April!!!!!! Asso denna kväll har vart guld! Musik hade dem också, otroligt!








Cheers


McNally

Idag var jag på mina drömmars skola och tittade runt, allt var fantastiskt och där vill jag gå. Synd bara att jag bara har 6 credits, och synd bara att en credit är 870 dollar och synd att jag behöver 6 st och Cultural Care sponsrar bara med 500. Bidrag till en stackars Ida någon så att jag kan läsa 3 credits på McNally collage? 870x3? Snälla då. Inte kronor, dollar. Komigen, snälla? Haha. 

Igår var jag och fikade med Cissi och fick denna bild knäppt på mig:




Idag ska vi på Julbord på Ikea, gud va mys de ska bli! WIE! Så himla gott att äta lite tradition, hoppas de är gott också! Men men, fortfarande ledsen över McNally... Kanske åker tillbaka efter detta år och pluggar där... vem vet. Usch va bra de verkade. mhmhmhmhmmhmhm.

Cheers!

Farmor & Farfar

Ville bara tillägna detta inlägg till Farmor och Farfar och tacka så HIMLA mycket för min födelsedagspresent som jag såg att jag fått idag! TACK SÅ MYCKET!

VARNING FÖR GAMMAL BILD! hihihi


Cheers!

Amanda F

Haha så roligt, för alla tycks tycka jag liknar Amanda F i Idol, vet inte riktigt om jag håller med. Men om alla jag känner säger det så kanske de finns något i det dom säger. Min BFF hade visat sin skola en bild på mig och alla hade tydligen stämmt in... OK DÅ! :D (Fick på skype sätta upp håret som henne också för att visa hennes kompis.) Och idag på skype har jag fått många fina komplimanger att jag är fin idag, OK DÅ! Så fina ni är alla där hemma. Men roligaste kommentaren var kanske att jag skulle vara precis likadan som min killkompis, fast tjej. OK DÅ! Förlåt jag är lite trött idag. 

Vart en bra jobbdag idag för övrigt, bra dag i allmänhet.. dykt ner i en ny bok också. Den heter The mortal instruments, city of bones. Åhåhååh, serri älskar mina läsperioder! Hade velat ta en kaffe ikväll också, men Cissi den jäkeln svarar ju inte på sin telefonlur. SUCK! Jaja, blir en date med boken dårah.





Cheers!

Only in America

Idag efter jobbet åkte vi till ett ställe och åt middag, med min värdfamilj då da. Det var på samma ställe jag och Cissi var förut, och även idag var det open mic night. Bara det att denna gång var de lite yngre människor där vilket var väldigt roligt för mina kära värdbarn eftersom jag fick höra detta när jag kollade på en söt kille som spelade; Ida, you should just go up to huim and ask him out if you like him. I mean you are eyeballing him! Eller; Ida, I can see that you're in love with him. Haha.. BARN! För att skämma ut min värdsyster på hemvägen så veva jag ner rutan och ropade på honom (han stod ute och rökte) och sa att jag tyckte han var väldigt duktigt. Det tyckte hon var roligt, jag med, haha.. swedes..!

På hemvägen tog hon med mig och visade mig lite coola hus, och ja.... som rubriken säger... Only in America.









Cheers!

Miss Maddie

Imorse var de en lite hårdare arbetsdag med barn som inte riktigt ville lyssna, suck. Men iväg till skolan kom dom ju tillslut efter mycket om och men. Men dagen blev bättre när Miss Maddie vaknade på strålande goshumör! Idag ar vi badat bubbelbad, lekt ute i snön och busat inne. Nu har tagit en nap och jag hoppas hon sover nu och inte lurar mig som sist. haha. Får gå upp och lyssna strax!











Cheers



Tomte

Kände mig som en liten tomte idag när jag skickade presenter från USA till SVEA, blev inte så farligt dyrt som jag hade trott så jag känner mig nöjd och glad, wiie. Köpte även en present till min värdpappa på vägen hem, men vet inte om jag borde köpa något mer till honom...svårt. Men sen har jag min värdmamma och värdsyster kvar. Haha, åh så svårt! Tur att man är ute i god tid i alla fall! 

Ikväll ska jag troligen hem till Cissi och glo på film. Men har inte så mycket mer att säga just nu, förutom kanske att vi slog in presenter igår så nu ligger de lite under granen och min värdmamma mobbade mig för att jag inte kunde slå in fina paket.... snyft, HAHA!

Cheers!

Most anticipated music 2012

Idag har jag, Cissi och Oskar vart och kollat i affärer och ätit lunch, mys! Speciellt när man åker bil med tre skönsjungandes till Britney Spears gamla låtar, värt! Hittade även tidningen jag vart ute efter, åh mitt hjärta slår ju lite extra för Paramore helt enkelt! På fredag ska jag på en tour på en musikskola och se vad de har att erbjuda, McNally Smith Collage heter skolan. Hoppas det inte är allt för dyrt och att dom kan ta emot en liten Au pair som bara behöver 6 credits!



Idag är också dagen då jag känner mig redo att byta kategori från Au pair vardag - Ny i Minnesota, till bara Au pair Vardag, stort!

Cheers!

Julbak och sånt

Idag har jag och Cissi julbakat, lussebullar och knäck. Cissi lyckades smälta bunken vi hade för vi skulle försöka göra knäck i mikro... HAHA BRA DÄR, men nästa gång kanske vi ska ha nån som är smältsäkert. Blev sen iaf knäck i kastrull och dom blev lite lösa, men GODA, mums! Mina lussebullar blev också bra, inte lika goda som mammas, men goda! Helt klart godkänt för att vara första gången jag bakar lussebullar, hihi.





Snön kom rejält idag till Minnesota men vi tappra tjejer vågade oss ut på middag och bio med Jennica, roligt! Men de var nog en av dom sämsta filmerna jag sett, Jack & Jill. Skrattade gjorde jag dock ändå, men den var verkligen inge bra!! När vi parkerade bilen såg vi också ett par gifta sig i snöstormen, fett fint!





Cheers!


Barnmuseumet i MN

Idag var jag och Maddie på barnmuseumet och hade olika äventyr. Hon hade väldigt kul och somnade i bilen påväg hem, vägen hem som jag var tvungen att lista ut själv eftersom GPS inte hittade vägen förens jag nästan var hemma, suck!!! Men de gick ju bra trots allt! Var svårt att hitta dit också ska ni veta, polisen stoppa mig o fråga om jag var vilse. HAHA JAG DOG! Men sen kom jag ju rätt tillslut, haha.










Hon sov ju ganska gott på hemvägen!



Cheers!


Minnesota pride

Jag jobbar på min Minnesota pride och hittade denna tröja när jag var ute och shoppade med min värdmamma ikväll, givet liksom! Asbra pris för en sån här tröja och hur mysig som helst är den!






Cheers!


Big red

Med lite nyfallen snö på marken följde jag med Emelie när hon köpte saker till att göra risgrynsgröt, WO! Mysigt, ska bli gott! Men i alla fall, när vi var i affären hittade jag ett av mina favvo tuggumin, ja jag älskar tuggumi lite för mycket, BIG RED! Åhåhåhåh, min förkylning kändes genast bättre men de var inte bara BIG RED's förtjänst, utan WARPED TOUR! Såg nu att den kommer till Minneapolis, sitter nu spänt och hoppas på att Paramore ska spela den som dom oftast gör. Dom ska släppa banden nu i December, åhåååhåhååhåhåh! OCH, Emelie har introducerat mig till JULRADIO.se, gud va mys, värsta facebook för julmusik älskare, haha. ME GUSTA!




Cheers

Förkyld

Hejhå, då var man förkyld IGEN då. Men denna gång känner jag mig verkligen GÖRförkyld, usch. De bara rinner och de hostas och man känner sig hänging. Som tur var jobbade jag bara morgonen idag och är ledig fram tills barnen kommer hem från skolan. Får ta de lungt idag känner jag, även fast jag VILL göra något så känner mig mig inte fit for fight plus att jag inte har så mycket pengar kvar efter galna black friday, så detta kanske är en bra sak? Har letat lite fler utbildningar idag och hittade en kreativt skrivande kurs på ett collage här, funderar på att kanske ta den, de var 6 lektioner tror jag för 100 dollar. Hur många credits den var vet jag inte, men 6 lektioner borde väl ändå vara 2 credits förhoppningsvis. Jag tycker ju om att skriva short stories ibland när humöret är med, så detta skulle vara jättekul faktiskt!

Cheers

Att göra en julgran

Ikväll efter jobbet åkte jag och Cissi och tog en kaffe på ett fik i närheten där de satt massa medelålders människor och jammade akustisk gitarr, skitmys! Massa country! När jag kom hem dekorera vi julgranen och drack glögg! Mys!








Cheers

Hold on tight spidermonkey

Har ni någonsin sett A very pottermusical, om ni har så fattar ni detta: Redvines what the hell can't they do?!




Maddie var i skolan, sen sov hon, sen lekte vi. Jobbigt jobb! ;)
Maddie härma mig när jag sa; Hold on tight spidermonkey. Hon är min lilla Spidermonkey! 





Cheers!

RSS 2.0