Föräldrarna är här

Är just nu nyss hemkommen från musikalen MAMMA MIA! SÅ BRA! Mina föräldrar är här så kommer inte ha så mycket tid för att blogga, men kommer hem från NEW YORK nästa söndag. Hoppas ni alla får ha de så bra tills dess när en extremt recap kommer!

CHEERS!

6 månader

Idag gott folk firar jag 6 månader, helt sjukt vad fort tider går, nu är det bara 7 månader kvar! Och om två dagar kommer mamma och pappa! Det skönaste med att titta tillbaka på tiden man varit här är att se hur mycket man gjort och hur mycket man växt som person, de går inte en dag utan att jag uppskattar att vara här i USA. SÅ om du läser detta och är osäker, åk! Finns ingen dag som idag att göra det du verkligen vill! Finns så mycket kvar att uppleva i USA men jag har hunnit med SÅ mycket och kommit in i ett helt annat flyt med livet här i USA, man vill göra saker nästan hela tiden! Självklart är de OK att dega framför serier en hel dag också, men man har alltid en plan på nästa roliga sak man ska göra. Det ska jag ta med mig hem också, för de ger en så mycket. 

Första dagen jag träffade Maddie och resten av min värdfamilj;


För övrigt har jag haft en hyffsat dålig dag, de är inte rätt vecka i månaden för mig och allt har bara gått mig på nerverna idag. Maddie är inne i sin: Varför?! - period, så hon frågar: Whyyyy?! Hela tiden... och så söt som hon än är, så blir de ganska irriterande efter en dag som denna. Plus att hon inte lyssnade alls idag på sin lärare på simmningen. Tur att CC kom förbi och hjälpte mig att göra min Scrapbook större eftersom jag behövde mer sidor... hihi. Hon gav mig en välbehövlig kram och skrattade åt mig när jag spillde kaffe på min fot och popcorn på golvet.. De är vänner det! (hon gav mig i alla fall en servett när man själv satt och inte visste om man skulle skratta eller gråta, haha) 

Ikväll går vi antagligen på långprommis, de är bra, behöver bara GÅ idag och rensa huvudet. Åh snart får jag krama mamma och pappa, snart är dom här, snart åker vi till NEW YORK!

Cheers

Måndag

Just nu spelas låtarna Äckligt - Ansiktet och Tröjan du hatar - Norlie & KKV, haha så härligt att lyssna på svensk musik. Gjorde aldrig de innan typ, men nu när man är här så känns de så rätt! Idag har jag TVÄTTAT, kollat på massa serier, tagit en LÅNGpromenad, hämtat ut massa bilder, lagt upp lite scrapbooking saker, bytt lakan, skypat med CC(vi är knäppa, jaaaa), hämtat upp Maddie, fixat middag och vikit tvätt. Så de är väl helt vanlig dag, till tonerna av låtarna ovan, hihi. Nu ska jag iväg snart till CC, hon jobbar kväll med hennes gulliga lilltjej på 7år, så vi ska ta med henne och käka glass. MYS! 

Snart kommer mina fina föräldrar, på torsdag, helt sjukt. LÄNGTAR!

Mamma, pappa och syrran. (syrran och Fredrik kommer en vecka efter föräldrarna, IIH, så roligt kommer de bli nu framöver!)


Cheers

Jennicas överaskning

Så imorse körde med Jennica till ett ställe hon inte hade nån aning om vart hon skulle. Men surprisen var denna, vi skulle på photoshoot! Här är bilderna, hihi:











Cheers

The lucky one

Igår var de Jakes 8års dag, han fick svenska pannkakor av mig till frukost och vi gick alla ut på middag på kvällen till TGIF. Efter detta åkte jag och mötte upp CC och Jennica på Carabou och vi drack en kaffe innan vi åkte till bion där vi såg vår efterlängtade film: The lucky one. Vi ville verkligen inte att den skulle ta slut, så bra var den.



Idag ska vi på äventyr med Jennica, hon ska få sin födelsedagspresent... men som sagt, mer info får ni när de är gjort, de är ju en liten hemlis. Men det blir de nu på dagen snart och senare på kvällen får vi se vad som händer, kanske ska på ett "garageparty", där vi spelar massa musik och har de skojj. 

Cheers

Happy bday Jennica!

Igår fyllde fina Jennica hela 20 år och vi var bortbjudna på middag hos dem! Vi åt på en jättegod kinesik resturang som jag verkligen vill tillbaka till, hihi. Jennica fick ett jättefräckt lipgloss som man kunde "tända" och hade spegel på av sin värdfamilj och ett presentkort på Hollister. Av oss fick hon en kartong med en vattenflaska, haha. De ska bli en överaskning på lördag vad vi gör med henne, så då får ni också veta vad det är. (Vet ju att Jennan läser här ibland, vill inte spoila, haha)







Idag har jag vart ledig, så tog en promenad och handlade ägg. Jake fyller år imorgon och bad mig att göra svenska pannkakor till han till frukost, så visst gjorde jag det till honom. Annars skypade jag med min syster och Carl och bara degade i soffan tills Jake kom hem. Då hämtade vi Maddie hos sin farmor och sen jobbade jag tills nio ikväll. Jag och barnen gick och köpte glass med CC, det blev en trevlig kväll tillslut. 

Idag bokade jag och CC också biljetter till en Jason Mraz konsert i september, ska bli SÅ kul. Älskar honom!! Träffade han efter sin konsert i sthlm 2007!



Cheers

Vardag

Idag har jag och Maddie vart och simmat och CC var med, Maddie gjorde riktigt bra ifrån sig på simskolan. Annars då? Vi blåser inte bort längre, det har lugnat ned sig för tillfället och sånt där. Annars har dagen flytit på bra, fick åka med Maddie och CC för att köpa pizza eftersom min värdpappa är bortrest och min vmamma jobbar sent. Fick lite prat gjort med Lovisa och sen lite skype, var riktigt mys. Så roligt att prata om våra framtidsplaner när dom helt plötsligt verkar dra mot samma håll!!! Nu ska jag iväg för att dricka kaffe med Jennica och CC, vi behöver alla komma ut ur husen lite. Imorgon fyller Jennica år, så mys, vi ska ut och äta middag med hennes värdfamilj!!! Sen på Fredag är det Jakes födelsedag, massa att fira nu! 



Cheers

Tornado warning

Idag har jag vart på Au pair möte med Jennica, vi var på Science Museumet och gå på en omnitheater, det hette under the sea och var en enorm bioduk som man blev alldeles yr av. Efter det åkte vi till ett glass ställe; cup and cone och sen satte vi oss på carabou och drack kaffe och åt glass och pratade om allt möjligt. Jag skulle bara hem efter det och äta middag och sen dra vidare för att kolla film med Jennica, men då drog stormen in och Tornado varning var igång. Inga syrener har gått på i vårt område med det är tornado watch i st paul som ligger väldigt nära här. Tornado varningar har tyligen skett lite längre ner söderut men har nu nått sig till oss också. Läskigt! Blev helt svart och blixtrar etc etc, men min vpappa säger att det inte är något att oroa sig över ännu. Men lite skrajj blir man när CC ringer och säger att hennes vpappa bett henne åka hem från minneapolis pga detta och hon befinner sig mitt i stormen! Men som sagt, ingen tornado ännu... men nu sätter tornado säsongen igång så jag antar att detta kommer bli en vanlig sak som händer.. men det är ju något som vi svenskar aldrig behöver oroa oss över som är SÅ vanligt här. 



Cheers

Twins

Idag var jag och CC upp tidigt och åt frukost på ett cafe, hihi, sen åkte vi till en baseball match, go twins! Det var ganska coolt, fattade inte riktigt reglerna men de va ball. Efter åt vi på Famous Daves och hade de bra och åkte sen hem trötta! Åkte hem efter ett tag från CC och skypade med Carl. Efter de var de bonfire dags hemma hos oss här, mys! Jag och min vmamma bytte bilder så vi kan scrapbooka mera sen. Härlig kväll.







Bonfire



Cheers



Friday

Idag är det fredag och jag är SÅ trött, vet inte varför, de kanske är vädret. Ska ju åska och blixtra tre dagar i rad nu, usch.  Idag var jag och shoppade som en galning med CC, vi visste inte vad det var men allt satt bara bra idag. Det blev två bh-ar från Vistoria Secret, 2 tröjor, ett par shorts, ett skärp, en present till Jake som fyller år snart och en blomma till håret. Haha woops.



Får se vad som händer ikväll, är så trött! Men de blir säkert något roligt, något roligt som är lungt, hihi.

Cheers

Find a way

Helluu, idag har det vart en vanlig jobbdag med morgonrutin, skjussning, lunch, tupplur, skype, lek och sen kaffe med CC på carabou! Vi testade även på den lokala kändisen Cup&Cone, riktig god glass! Vi satt i två timmar och pratade om övernaturliga saker och jag berättade för henne om mitt spökhus vi bodde i förut, haha. Nej inte riktigt så farligt var det men det hände välidigt mycket saker som inte riktigt går att förklara! ÄLSKAR att prata om sådant och älskar verkligen att höra andras historier om sådant, så om ni känner att ni sitter inne med en sådan så dela gärna med er! Imorgon blir det troligen frukost på Perkins med the blondes och Maddie, mys!



Cheers

Pyssel

Idag har barnen vart lediga, Maddie åkte till sin dagmamma så det var bara jag och de äldre barnen. + CC då, hennes barn var borta i deras familjs stuga. Vi spelade WII, gjorde egna bokmärken och armband på morgonen. Sen skjussade jag Sam till pappan och de åkte vidare på baseballmatch och Jake lekte med sin kompis resten av hela dagen. Så jag och CC drack kaffe och chillade, riktigt bra dag faktiskt, roligt att pyssla. På kvällen skulle vi spelat lazertag, men vi var trötta och ville spara pengar. Men min vmosters man tipsa om ett bra ställe vi kan spela paintball på, JHSAJGDKJ SÅ kul! LÄNGTAR! :D Även väldigt roligt att min bästa vän funderar på att göra en tatuering, och vi kanske ska göra den tillsammans när jag kommer hem till våran 21års dag, så fint! 



Sams;


Mina;


CC's äckligt bra;


Cheers

Taylor falls

Efter påskfirandet åkte jag, min värdfamilj och CC till en statepark mellan Minnesota och Wisconsin. MYS!














Happy Easter

Idag firade vi påsk med hela min värdmammas familj + CC. Massa god mat och leta ägg fick vi göra på morgonen. Riktigt mysigt var det.











Cheers


En kväll i White bear lake

We're dorks, finns ingen bättre förklaring.




Cheers

Minnesota Wild

Ikväll var jag och Alexandra på NHL hockey, hon hade fått biljetter och var så supersnäll som tog med mig! Vi hade riktigt bra platser, till och med killen som visa oss vägen sa så. Synd att de förlorade, men de är alltid mäktigt att vara i sånna arenor. Till och med jag som verkligen vanligtvis inte kunde bry mig de minsta om hockey satt och hejjade och skrek: SKJUT DÅ! Roligt kväll! Imorn är det påskfirande hemma och oss som CC är bjuden på eftersom hennes familj är i deras stuga. Så de blir roligt att klä upp sig lite! Vi gömde nyss barnens påskkorgar, inte ägg, korgar med godis. Ska bli en rolig dag imorn!






Cheers


Maroon 5

Soundtrack of my life, fan älskar Maroon 5!



Cheers

May the odds be ever in your favor

Filmen vad lika bra som sist, och ja.. jag grät igen... går inte att undvika. Nu sitter man här ännu en gång efter en underbar dag och lyssnar på Maroon 5! Efter bion gick vi en sväng på roseville mall och shoppa till Oscar och åkte sedan vidare hem till CC. Vi åkte därifrån alla och köpte saker till en riktigt festmiddag! Oscar var mästerkock och jag hjälpte till så mycket jag kunde utan att förstöra, hihi. Vi hade riktigt kul och bara fjanta oss hela kvällen. Nostalgitrippar blev de med 90tals musik!









hemmagjord glass!


Jag ska nog köpa en sån här keps... just sayin'


Jennica försökte förklara finska.... sjukt med finska asso


Cheers

Glad påsk

Är ledig idag och de är så himla skönt! Sov lääänge och pratade med finaste frugan genom VIBER imorse, välbehövt!  Steg upp tillslut och langa in en tvättmaskin och åt frukost. Fixade mig och bestämde tid med Oskar, för vi ska nämligen åka och se The hunger games idag.. igen. Haha ja, vi är normala, men den är ju SÅ bra och vi måste ju helt klart se den tillsammans. Sitter här nu och är klarfixad och pumpar lite musik, ska snart åka och tanka och sedan ta mig dit. 

Första helgen i MN träffade jag Oskar, vi bestämde oss för att bli bästisar direkt. ;) Time flies.


Ikväll ska min värdfamilj hem till min vmammas syrra på nån: dark easter egg hunt, får se om jag följer med eller bara åker till CC som har huset ledigt. Lär kanske bli att vi fixar tjejmiddag där eller nått sånt, blir en mysig fredag helt enkelt. 

Och ja, glad påsk alla där hemma, saknar er!

Cheers

Miracle

Ikväll efter jobbet åkte jag, CC och Jennica och åt middag på Fridays och de som jobbar där är ju för roliga! När vi kommer in hör vi servitören (som vi haft förut som är jättesnäll) säga till han som placerar människor att han skulle sätta oss i hans sektion. Den andra killen skrattar av de och kollar på mig och säger: I won't, cuz' he's creepy! Haha, sen kollar han ner på ett papper och säger med en trotsig ton: But I guess I need to anyway. Och börjar skratta! Jag kunde knappt hålla mig för skratt, de blir inte bättre av att när CC ska packa sin matbag och sekunden hon nekar hjälp tappar en massa spagetti på golvet. Jag skrattade så att min mage krampa! Fin kväll med er blondes. Nu sitter jag i min myströja och frossar eftersom jag bränt mina armar och mage idag när jag sola, stackars mig. Dags att köpa solkräm!

Och ögonblicker när en låt kommer upp på spelningslistan som bara gör en otroligt taggad! Då är de bra, och klart de är Paramore.

We've learned to run from
Anything uncomfortable
We've tied our pain below and no one ever has to know
That inside we're broken
I try to patch things up again
To calm my tears and kill these fears
But have I told you, have I?




Cheers

Au pair playdate

Idag efter att ha skickat iväg barnen till skolan packade jag och Maddie en picknick och körde in till Minneapolis för att möta upp Oskar mfl. Efter att ha följt efter Oskars bil en bit så kom vi fram till en fin park nära vattnet, hur fint som helst! Där kom det fler Au pairer med deras barn efter ett tag och vi var kreativa och gjorde vårt egna kubb med hjälp av vattenflaskor, hur kul som helst! Detta får göras flera gånger! Roligt att va ute och leke i solen, jobbar ju på brännan. ;) Fick smörja in Maddie lite, för säkerhetens skull. Lilltjejen somna i bilturen hem, så fick bära upp henne till sin säng. Gulle!







lekledare ;)


Picnic


Cheers

Solbränd

Hejochhå, jag har bränt mig i April! Helt sjukt, dags att köpa solkräm? Helskönt att ligga ute och sola medans Maddie sover, passar ju perfekt så man hinner bli brun tills de blir sommar på riktigt. (och jag som inte ens tycker om att sola!) När lilltjejen vakna skrev vi en lapp till de äldre barnen att när de kom hem från skolan att de skulle komma till parken där jag och Maddie spendera eftermiddagen. Stackaren grät när vi behövde gå hem. Vi behövde nämligen åka och handla pizza till middag, blev en lite knäpp dag då föräldrarna kom hem lite senare. Men Farmorn kom över och det var trevligt att bubbla lite med henne. 

Efter dagen låg jag ute och läste ännu lite och väntade på CC som kom förbi och då vi tog en långprommis och pratade om allt och ingenting. Vi är knäppa vännen, de är ju bevisat nu. <3 Efter prommisen tog vi en kaffe och jag visade henne mitt nya spel på telefonen, draw something, jag kan inte rita är också bevisat nu! Men roligt är de. Hej då sa vi till CC och då tog man en dusch och smörjde in sin bränna med sin underbara bath & bodyworks lotion som doftar warm cotton! (du skulle gilla den syrran)

Imorgonen blir de stor playdate med Oskar och andra Au pairer inne i Minneapolis i en park. Blir kubb, brännboll och picnic. Kommer bli SÅ kul. Hoppas Maddie tkr de med. :)

Lyssnar på Rent soundtracket och har de riktigt bra just nu!

The heart may freeze or it can burn
The pain will ease if I can learn
There is no future
There is no past
I live this moment as my last
There's only us
There's only this
Forget regret
Or life is yours to miss
No other road
No other way
No day but today



Cheers

Somebody that I used to know - Glee

Denna låt är typ våran favoritlåt här, Jennica, CC och min. Och eftersom jag älskar Glee blev jag hur glad som helst när jag såg detta, hihi. Love Darren Criss!!




Cheers

Sol

Hej, igår jobbade jag en knäpp dag och med tanke på att jag knappt sovit alls var det inte den bästa! Morgonen började med trotsiga äldre barn, fortsatte till en lite gladare Maddie och simskola. Sen lämna jag av henne hos sin dagmamma, åkte hem och solade och tog huvudvärkstabletter med massa vatten. Barnen kom hem vid fyra, fixade snacks och sen åkte jag och hämtade upp Maddie. Hade dem sen fram tills halv nio... fixade mat och så var vi ute mest hela tiden då CC kom förbi en sväng och avslutades med att kolla på Kalle & Chokladfabriken.  Ja dagen i sig kanske inte ser så dålig ut men jag var SÅ trött och hade en extrem huvudvärk och längtade efter min fina Fruga Lovisa väldigt mycket.

Idag fick jag sova som tur var och morgonen gick bra, skönt. Maddie är i skolan nu så jag kollade nyss på nyaste New Girl och ska snart ut och lägga mig i solen tills de är dags att hämta upp henne. Ikväll ska jag fråga tjejorna om de vill gå ut på långprommis, ser ju ut att bli ännu en solig dag!



Cheers

Thunderstorm

Edit: bifogade fel bild... Dumma mobil endå! Haha


Thunderstorm

Ligger sömnlös och lyssnar på åskan och ser hela rummet lysa upp varje gång blixten slår ner! Knasigt hur man kan vara så fascinerad och rädd för någonting samtidigt... Eller så kanske de är för att jag är mörkrädd och tror att nån ska stå där varje gång rummet lyser upp! Bleh! Knäpp dag!

Bloggar från min svenska !phone just nu, coolt de med liksom.

Cheers


1 April

Igår var de lurardagen då och jag och CC kände oss kreativa. CC målade en blåtira på mig med hjälp av mascara och ögonskugga och vi hittade på en sjuk historia och nu skulle vi lura Jennica. När vi möttes upp på bion, vi såg Mirror Mirror, så blev hon ju jätterädd och fråga vad som hänt!!! Jag är ganska stolt över mig själv att jag lyckades hålla masken och dra denna histora, stackarn svalde allt! Efter bion gick jag fram och sa: April April. Detta var tydligen de bästa Aprilskämtet som hänt henne, HAHA!

Tidigare på dagen var vi på Maplewood mall och hängde. Köpte av vanlig svart tshirt och lite bodylotions på Victoria Secret. Åh jag älskar dem verkligen. Om de är något jag kommer sakna är de alla krämer därifrån. Kommer be min värdfamilj skicka hem till svea varannan månad tror jag, haha. 



I helgen hade vi ju också besök från Chicago, då hade vi en hemlagad middag, riktigt gott!








Ni kommer ihåg att jag berättade om Egg hunting? Här är lite bilder på det också:





Cheers

RSS 2.0