White bear festival

Denna vecka har gått oväntat fort när jag tänker tillbaka på den, imorn är det ju fredag då jag troligen är ledig! SWEET FREEDOM! haha. Ikväll ska vi till down town white bear där dom varje torsdag har en "festival" med rides, matstånd och livemusic. Så dit ska jag ikväll i hettan, fan va varmt de är här på sommrarna, verkligen! ISkalla vintrar och varma sommrar, de är härliga minnesota.. Jag menar, igår var den 40 celcius här! 

Så jag slänger på mig min Twin Cities keps, musikkollektivet tröja och nya "indieplånbok" som Carl skulle säga  (du vet den där som hänger runt halsen som tydligen är väldigt poppis hemma i svea) och träffar tjejorna där alldeles strax! 





Cheers

Mall of America

Vardagen är i gång igen och jag är ganska slutkörd efter helgens tokigheter! I lördags var vi på MOA och spenderade mycket pengar och tog bilder med stora skylten, så tänkte lägga upp de bilderna också. 

Idag har jag, Maddie och Jake vart på stranden nära deras mormor medans Sam var på basket, var riktigt mysigt, behövde ju inte göra mycket alls när dom plaskar runt i vattnet. Tittade in hos mormorn också och de fick kolla i hennes trädgård där hon planterar allt från gurkor till pumpor. Det tyckte de var roligt och vi fick med oss rabarber hem, gott! Kom hem efter det och lekte med barnen, målade och gjorde varm choklad (fråga mig inte varför de vill ha det när det är så varmt ute, haha). Nu är dagen över och min värdpappa grillar kyckling, värt! Efter middagen åker jag nog hem till CC och chillar bara för att komma ut ur huset lite. Hoppas ni alla har det bra, det har jag det iaf. Så mycket som är igång nu, längtar tills jag kan ge er mer information, men för just nu får ni bara veta att det är asroliga saker i elden! 








Cheers



Appel river

Samma dag som skydive åkte vi till Appel river och watertuba i ungefär 3½ timma. Alla sa att vi var galna att göra de på samma dag som fallskärmshoppandet, vi sa att vi var balla svenskar, haha. Vi var cirka 30 pers som gled ner floden, hur nice som helst att spendera en varm söndag på detta sätt. Finns de ens liknande i sverige? Borde skaffas iaf!













Cheers

That's when I Jump

Idag har jag gjort något tokigt, jag har skydivat, hoppat ut från ett plan! Fattar ni grejen? Vi åkte tidigt på morgonen till stället vi skulle hoppa på och först ut var jag. Dom lät oss fylla i typ 8 pappar om att vi inte skulle stämma dem om nått gick fel plus skrev under att man förstod riskerna att man kan dö... nice(?). Sen spände de fast dig, visade hur de gick till, intervjua dig till videon vi kommer få i slutet av veckan och sen flög man iväg!  Jag fick åka själv eftersom jag var först medans CC och Jennica fick flyga tillsammans upp. I planet snackade min instruktör med mig och tryckte upp kameran i nyllet på en när man var sådär spänd, haha. Var inte så nervös som jag hade trott dock, kanske för att min instruktör var så bra och rolig också. Mitt upp i luften vänder han sig om: You know, the pilot here, Lee, is 21 and Single. HAHAH, vi alla bara skrattade. Sen var de dags att öppna luckan och vinden var OTROLIGT stark, IIIK. Sen helt plötsligt var man i FREE FALL i cirka 30 sekunder. Sen åkte fallskärmen upp med ett ryck och jag får ut: Are we safe now?! Sen fick man styra! Urkul! Öronen gjorde så jäkla ont men så himla kul. Landningen gick jättebra, man bara satte sig ner på rumpan och gled! Var så himla kul, vill görat igen! Vi fick diplom också och när dom sa de sa de: Welcome to the club, not many people can say they done this! På diplomet står de: This certificate verifies that Ida Ahlbom willingly and successfully jumped out of an airplane from an altitude in excess of 2 miles above the earth at Skydive Minnesota Inc. located in Milaca, Minnesota. Så coolt, jag är så stolt!















Cheers
 

Midsommar

Idag har vi firat midsommar i en svensk stad här i Minnesota som heter Scandia. Jennicas värfamilj, min värdsyster plus 1 värdbarn och CC firade! Var mys, fick göra kransar och dansa runt stången. Dom tog bilder på oss som ska hänga i museumet, haha. Fick också höra: Oh you look scandinavian.... ja de är jag ju också, hihi. Vi hade jättekul iaf, jätteglad att vi gjorde det!
 













'


Dom hade svenska saker!!! <333


Cheers
 
 

Glad midsommar!

Jag och CC firade midsommar igår med jordgubbar, mums! Idag låg vi vid poolen hela dagen och ikväll blire mys med Jennica och sånt. Imorn är det midsommar firande i en svensk stad uppe i norr. Nice. Hoppas allas midsommar vart awesome! Jag har iaf blivit lite brun!



Cheers

 

Photo

Satt vid datorn efter jobbet och Maddie kom in och ville ta bilder, why not liksom?!
Ja och idag fick jag 2 Sverige tröjor från Mami och Choklad, happy happy! Tack så mycket! :D 


Cheers
 

Where I come from

Inatt vaknade jag upp men extremt ont magen, nice att liksom vakna upp av de 4 på morgonen, asnice? Tog tablett och somnade om iaf så det gick bra. Idag har jag, CC och Jennica haft playdate med våra ungar. Så det blev playdoo, parken och egen lek för deras skull, asnice. Nu sover Maddie och de andra barnen är på Park Program. Hoppas de stannar där tiden ut idag trots att vädret är lite ostadigt, skönt att vara själv en stund. Man måste få vara det när man har barn omkring sig hela tiden, haha. 


Satt och tänkte nyss på hur GLAD jag är att jag faktiskt åkte till just Minnesota. Inte New York, inte LA utan Minnesota. Här har jag fått uppleva SÅ mycket och de känns som jag faktiskt får uppleva riktigt amerikansk kultur. Och mitt år här är ju så underbart och jag stortrivs med vänner, värdfamilj och ALLT. Minnesota kommer föralltid vara mitt andra hem nu, so I'm pretty damn proud, where I come from. (från en Montgomery Gentry låt, haha country <3)

Ikväll blir det gymmet igen, duktiga vi är alltså.

En av mina Minnesota tröjor, wearing it proudly!


Cheers

Längtar till September 4th

De är dagen då deras skola börjar igen, det är jobbigt att tänka att man borde uppskattat tiden mer när dom var i skolan för nu får man knappt en stund för sig själv. Tur att denna vecka är ganska chill iaf i och med att de har Park program varje dag från 1 - 4.30 (fast dom får ju komma hem när dom vill), vilket under halva tiden Maddie förhoppningsvis sover, vilket jag hoppas hon gör nu eftersom jag la henne nyss, haha. 

Imorse var det dock inte lika chill eftersom jag var taxi, haha. Fick åka tidigt och hämta upp 3 av Sams kompisar som alla skulle på fotbollscamp på morgonen, sedan lämna av men sedan direkt åka tillbaka igen eftersom Sam glömt sina jumpaskor till basketen som hon ska ha dirr efter fotbollen. She's a busy 10 year old. Eftersom det var så många barn i bilen fick jag åka i min värdmammas bil idag (skulle aldrig få plats i min bil), det var lite coolt eftersom jag aldrig kört en sådan "stor" bil, fan va högt upp man sitter liksom. 

Kom hem iaf, tog Maddie på en promenad, laga mac&cheese till lunch för henne och Jake, lekte hide and seek, sa hej till Jake som gick till park program och la Maddie. Ikväll ska jag och tjejerna til gymmet och simma, yay!

Cheers

Sommarlov, inte som jag minns de.

Snap back to reality, oh there goes gravity... yup, nu är de måndag igen och jobb som gäller, extra mkt eftersom barnen har sommarlov! Sam var iväg på fotbollscamp på morgonen och Maddie var hos Debs så det var bara jag och Jake, vi låg och kollade på tv, mysigt var det. Sen spelade vi kort. Sen var det dags att fixa lunch och vips så var Sam hemma igen. Efter lunch hängde vi alla lite granna och nu är dom iväg på Park Program i kvareterts park. Så ganska chill har det vart idag. Snart kommer dom hem men innan de njuter jag av tystnaden och tvättar för fullt, kör diskmaskin och bloggar. Han även skypa med Carl, känns så extremt weird att han är hemma när han nyss var här, haha.  

Nu pumpas Country i högtalarna och ska iväg och vika tvätt nu tror jag, woop woop.





Cheers

You're my exception

Vardagen går tillbaka ganska snabbt om man har bra vänner, som jag. Vaknade av ett samtal från finaste Lovisa aka Frugan och hade ett långt samtal med henne, kändes behövligt. Sen åkte jag hem till CC och hade en prommis med henne som ledde till asvärd lunch och sen vidare för att simma på ett nytt ställe min värdfamilj blivit medlemmar på. Dags att utnyttja? Haha.  Det blev inte jättemycket simning, mer hottub och bastu, haha. Sen åkte vi hem till Jennica och letade resor, vi försöker nämligen planera in så mkt som möjligt innan Jennica åker hem. Så förhoppningsvis hittar vi nått skojj som är billigt, jag har dock svenska sparpengar som jag KAN ta av.. de svider bara lite, hade velat ha dem till annat kanske. But YOLO!!! (you only live once, haha) BTW, skydiving om en vecka!! IIIK! Kvällen slutades med att titta på He's just not that into you, asbra film verkligen. 

Thank god for my girls! Här är en bild från när vi kollade på paraden i Fredags.


Cheers

Tillbaka igen; Maybe I'm just lucky

Så knäppt det blir med bloggandet när man har besök, ber om ursäkt för det! Men Carl var här i ungefär 2 veckor, så det blev helt enkelt inte tid för sådant, vi gjorde annat! Som zoo, vattenkrig, fotboll, jobba, äta ute, hejdå middag för Oskar, drive in bio, bio, fika, promenader, basket, vattenpark, paddla, parader, fester, spela musik, titta på film, titta på serier, dunka country i bilen, laga pannkakor etc etc. Vi hade väldigt kul iaf, känns jobbigare och jobbigare att säga hejdå till sina besökare, verkligen. Men jag har bara cirka 5 månader kvar i USA nu så de börjar kännas lite nu faktiskt, inte nödvändigtvis att jag vill åka hem, utan bara att alla kan komma hit istället. Tankar flyger iaf mer hemmåt än vad det gjort tidigare! 

Hejdå Oskar :(




















Bilderna är Jennicas :)

Cheers



Besök igen :)

Dom närmaste dagarna framöver kommer de bli lite mindre bloggande igen, sry men jag har besök igen! Så himla kul! Här kommer lite recap bilder från helgen:

Pippi teater




Rolig kväll







Och de senaste dagarna: como zoo






Sköldpadda i trädgården


Vattenkrig!!





Cheers

Helgen

I helgen har det vart en mix av olika saker som hänt, vilket Jennica har bilderna till som får komma vid ett senare tillfälle. I fredags var vi på BBQ hos några av våra amerikanska vänners familjs hus, hur mysigt som helst. Vi rörde oss efter de vidare tillsammans med dem till en utesevering där ett band spelade. (en av männen som spelar på bierstube) Efter detta gick vi över till en annan väns kompis till hans replokal och satt och jammade hela kvällen. Värd kväll helt enkelt. 

På lördagen hade jag och tjejerna frukost på Dun bros', ett cafe i mitten av oss alla. Satt i solen i timmar.  Efter detta åkte vi hem och CC kom över för att scrapooka och orginisera bilder, tog så äckligt lång tid, usch. Efter det gick vi och såg på Snow white and the huntsman, den var riktigt bra. 

Idag var jag, Maddie, Jake och CC på en Pippi Långstrump musikal som visades här i Minnesota, hur värt som helst. Dom blandade in massa svenska ord och sjöng låtar på svenska som Pippis theme song och Jänta och jag, haha, skrattade så mycket. Efter de åkte vi hem där min värdmamma hade ett litet "väskparty" men massa god mat, mums. Jag och CC tog för oss, haha. Sen skypade jag lite med Carl som kommer hit imorn, yay! Och kvällen spenderades sen med värdfamiljen framför MTV - movie awards. Värt!

Godnatt på er alla, och jag ska njuta av sista veckan när barnen går i skolan. Sen är det sommarlov, det som alla Au pairer fruktar, haha. Men hoppas det går bra!

Cheers

Picnic

Idag var det sista dagen i skolan för Maddie, så hela skolan var i en park och lekte, åt lunch och fick presenter. De fick alla coola glasögon!;) på morgonen hade jag och Maddie tagit en prommis och köpt kaffe och glass på cup and cone, livet är hårt;) Nu sitter jag på soldäcket och bloggar från mobilen i solen medans Maddie leker.

Ikväll blir det BBQ hos några vänner, yay!


RSS 2.0