Helg <3

Jag, CC och Jennica är little buzy bees på helgerna och denna har inte vart ett undantag! På fredagen var det mys hemma hos Eva med massa Au pairer och världens godast guacamaule (stavning) som Bigi hade gjort.. Vi bara åt och åt! På lördagen var det Bierstube och titta på Lindsay, Lance och en annan tjej som spelade. Duktiga var dom och efter deras spelning bjöd dom med oss på Jam i en av deras vänners garage. (Han hade byggt upp scen etc) Och oj vad roligt det var, vi spelade musik och sjöng kareoki och bara fjanta oss. Dom måste tyckt vi svenskar (förlåt Jennica, du är svensk för mig;)) var knäppa, men vi var välkommna tillbaka så nått bra gjorde vi väl. Blev sånger sjungna som Sunday bloody sunday, Don't speak och Strutter. RIKTIGT KUL, för dom är ju så bra!!!







På söndagen åkte vi till Mall of america, Ikea och till ett överasknings party till en tysk tjej som heter Jana. Festen var på Ben and Jerrys där vi hoppa fram bakom disken när hon kom in. Söten börja gråta, så fint! Sen fick vi göra egen glass och kexet, göra en tröja (haha) och välja mellan god glass. Dom som jobbade där ville påpeka att dom oftast hade lite yngre publik en oss... men vaddå... vi gillar ju också glass.



















Cheers

Somebody that I used to know

Idag har jag kollar på mitt värdbarns basketmatch och hon är duktig hon, och på allt hon gör! Hon kommer gå lång min fina Sam! Efter de åkte jag och tvättade bilen och OJ det behövdes, men i USA är de lätt. Varje lördag kan jag åka till stället dom köpte bilen och bara lämna in den gratis och slippa göra de själv, hihi.  Efter det åkte jag till köpcentrumet och kolla böcker, haha, och köpte kaffe och lunch. Nu är jag här efter att ha skypat med fina mamma och pappa och är klarifxad för kväll. (Vi ska kolla på en tjejs konsert på bierstube, haha) Tagit de chill nu och klinkat lite på vår keyboard och haft denna låt på huvudet hela dagen:



Den är så bra och med ett bra budskap och hur dom framför den är ju jäklans coolt om jag får säga de själv. Skulle också vilja sjunga den, texten betyder mkt!

Cheers

They live in you

Trafiken var galen! Mkt bilar och one ways för en tjej som precis tagit körtkort (2 körkort på ett halvår, host). Men vi tog oss dit och vi hade underbart. Jag har aldrig sett så coola kostymer och jag grät floder genom öppnings nummret och de blev bara bättre! Rekomenderar ALLA att se den! På hemvägen var vi i chocktillstånd och jag ville bara se den igen alltså! Tog oss också minst en halvtimma att komma ut ur pakeringsgaraget och folk tutade som galningar, som att de skulle hjälpa... haha!








Cheers!

The lion king

Ikväll efter en ledig dag och fixat bankkort på U.S Bank, är de dags för musikalen THE LION KING! Jag är beyond excited! Kan knappt fatta det! Detta kommer bli stort!! Hoppas all stress med att jag har collage lektionen innan och måste missa stora delar av den och CC schema inte gör oss allt för purkna. Nej nej, vad tänker jag med... VI SKA SE THE LION KING! Tack CC med hela mitt hjärta att du tar med just mig!


Musikal fin!





Cheers

En vanlig dag

Sitter och väntar på att Maddie ska vakna, hon har vart i skolan(typ som dagis dock) och var lite trötter. Hon börjar nog komma in i åldern som kallas: the horrible twos.... för hon börjar bli riktigt kaxig emellanåt och trotsig. Haha, men hon är min sötnos ändå. 

Igår var vi då på bierstube igen och han som håller i allt bad mig att skicka lite låtar till honom som jag vill sjunga, så skulle han öva på dem. YAY! Så snart blire nog mer sjungning för mig! Alla är så snälla där, älskar verkligen stället. Servitrisen som alltid hjälper oss kommer och frågar; Where were you guys from again? Sweden! Oh Sweden, I said germany, oh well. Haha, så andra gäster frågar henne vart vi är ifrån får vi ju ut av detta, roligt.

Ikväll blire bio med CC och Jennica och andra om dom vill följa med. Vi ska se nya Sherlock Holmes filmen. Borde kanske egentligen plugga, men som en riktigt student så skjuter jag upp de in till de allra sista. (har en uppsatts kvar att skriva till min LA-kurs, om MIG själv.. riktigt intressant ämne.) 

Detta är ett skämt, för er som inte förstod de, haha.


Cheers på eeeer.

Obsession

För er som inte känner mig så är Paramore en av mina största passioner i livet, haha. Och denna låt har spelats på repeat ett tag, en asbra cover av då Paramore av U2s Sunday bloody sunday. Ta några minuter och släpp allt och njut.


Playdate med CC

Vi hade playdate härom dagen, yay! Barnen lekte fint och jag och CC drack kaffe och pratade. Sweet nanny life! Sen gjorde vi ju cupcakes, barnen åt upp allt! Jag och CC gjorde dem bra, yay!





Min värdpappa kom hem idag med detta!! En sån himla fin överaskning!! Han hade sett hem affär uppe i norra minnesota som hette bergqvist där han hittade detta och ett roligt svensk/engelsk lexikon! Han tänkte att jag och Maddie kunde jobba på de, så himla snällt! 



Cheers



3 månader idag, yay!

Efter en morgon på bibloteket och en lekplats så ligger Maddie och tar en tupplur nu medans jag är här och äter jordgubbar, nice. Idag är det min 3 månaders dag i Amerika, crazy stuff! Tiden går fort! Bara 10 månader kvar nu! 

Vem sa att man var normal sen då?


Igår var vi på Carabou efter jobbet och träffade en ny brasiliansk au pair, hon var också jättetrevlig och vi ska nog träffa henne i helgen igen. Dra med henne på beirstube, haha! (ja vi ska dit ikväll också, åh beirstube <3) 

Cheers

Snowtubing

Igår var vi på ett nytt beirstube och tittade på otroligt bra musiker. En av killarna var extra bra och snäll också, gav oss hans CD och sånt där, roligt! Han heter Joel Kachel och här en låt med honom;




Idag var vi och snowtuba och hej vad roligt de är, konstigt att vi inte har det i sverige! Man åker ner i stora ringar ner för backar och man kan åka ihop massa tillsammans!





Cheers

Packning

Jag ville bara ge ett råd till er som åker snart när de gäller packning, packa så LITE som möjligt! Ni kommer shoppa så himla mycket när ni är här att ni fattar inte! Och man vill ju få plats med allt på hemresan sen. Jag följde Cultural cares tips om vad dom tyckte man skulle packa; http://www.culturalcare.se/news/nyheter/packlista.aspx men jag tog bort och la till lite de som passade för mig! 

Dataväskan:
- Pass/Visum, DS2019/J1 +försäkringskort + andra viktiga papper och telefonummer.
- Flygbiljetter
- Plånbok med körkort + internationellt kökort och dollar.
- Dator + laddare, extern hårddisk i dataväska
- Bok
- Mobil + laddare

HANDBAGAGE/KABINVÄSKA
- Värdföräldrarnas present +( nån av barnens om de får plats)
- Ipod + laddare
- Kamera + laddare
- Solglasögon
- Bankdosa
- Mediciner (ipren,astma etc (endast några få för resan))
- Kalender
- Kläder för NYC, 4 dagar
- Smink
-Anteckningsblock
-Resetandborste + resetandkräm
- Hörlurar
- Adapter

BAGAGE
- Barnens presenter
- Smycken
- Böcker
- Några favorit tjocktröjor
- Favorit T-shirts
- Baslinnen och långärmade tröjor
- Klänningar/tunikor
- Leggins/tajts
- Strumpor (vanliga och varmare mysstrumpor)
- Trosor
- Bikini/Baddräkt
- Bh's
- Pyjamas
- Träningskläder(2byxor+2tröjor+träningsbh)

SKOR
- Gympaskor 
- Converse

HYGIEN
-Shampo/balsam ect i småförpackningar
- Sminkborttagning
- Tops
- Ansiktscremé
- Hårborste
- Deo
- Parfym
- Tandborste + tandkräm
- Bodylotion
- Rakhyvel
- Gummisnoddar + hårnålar
- Tamponger + bindor
- Nagellack
-Mediciner (resten)


ÅK I:
Höstjackan (beige), svarta boots, leggins, grå tjocktröja och linne + halsduk , vantar och mössa.





To do listan


Tänkte checka av lite....

- Besöka New York (Alla sevärdigheter, Frihetsgudinnan, Central park)
- Se en Amerikansk fotbolls match
- Se en Baseball match
- Se en hockeymatch
- Drive in bio
- Se en Paramore konsert
- Gå på collagefest med allt vad de innebär
- Gå på en lokalkonsert
- Shoppa loss på Mall of America (alla typiska affärer, Victoria secret ect)
- Läsa på Collage

- Besöka Califonien (LA, Hollywood skylten ect)
- Besöka Orlando, Florida och gå på Universal studios! (Harry Potter here I come)
- Gå på Glee live tour
- Gå på en eller två musikaler på brodway
- Besöka Chicago
- Spela musik med folk
- Bli jättebra vän med min värdfamilj och bli en bra förebild till mina värdbarn


Denna lista kommer antagligen fyllas på och förändras, men detta är de jag kommer på nu som jag absolut mest vill göra och ser fram emot!


Bilder från kvällen

Au pair fest med Hello Kitty tema!






Happy birthday Eva

Efter en lite jobbigare dag på jobbet är de dags att ta på sig partykläderna och fira Eva som fyller 20 idag! Ska bli så skönt att träffa vänner, bada bubbelpool och äta god mat! (Detta vet jag för de är jag och CC som gjort köttbullarna)



Cheers på er

Collage

Idag harf jag haft min första lektion på Collage!! Jag går en kurs som heter: intruduction to writing; short prose och oj vad roligt det var! Vi var en klass på cirka 10 pers och jag var ju helt klart den yngsta där, haha. Men vi pratade mycket om att inte censurera sig själv, brainstorma och att beskriva karaktärer i detalj etc. Riktigt givande! Hoppas jag får ut en liten historia av det här!


Annars idag har jag och CC gjort svenska köttbullar till Evas födelsedag imorn då hon ska ha ett party, yay. Vi drack kaffe med min värdmormor som var över och städade och hade en riktigt mysig dag. Mysig förutom att de är svinkallt ute, kallaste dagen på hela vintern har det vart, just nu är den 23 minus grader. Riktigt roligt var det att tanka på hemvägen från skolan... haha.

Cheers

Fire

Imorse möttes man av ett samtal från en gråtandes CC, och jag klandrar henne inte, usch vilken morgon! Går upp för att kolla övervåningen pga att deras hund skäller hysteriskt och möts av ett moln (?) av rök som täcker hela vardagsrummet! Varför funkade inte eran branvarnanare? Tur att ni har en hund CC! Snabbttänkt som hon är drog hon ut allt som hade att göra med tvättmaskinen och öppnade alla dörrar och fönster. Inget han ta eld, men tänk om hon inte varit hemma... usch.

Jag åkte och hämtade upp henne med Maddie i bilen och tog med henne till en lekpark där Maddie lekte glatt och vi pratade. Sweet nannylife.



Ikväll åt vi take out chinease och en gammal au pair/vän till Karolina och Emelie (min familjs tidigare Au apairer) var på besök. Jättekul att träffa henne! Såg den efterlängtande Glee och New Girl på TV, åhååhå så bra det är!

Cheers

People watch

Idag har jag och CC varit och shoppat i Mall of America, åh vad jag älskar stället! Efter en lång dag av shopping satt jag och CC och de kallas people watch... och som de låter... tittar och skrattar åt människor. 3 saker värt att nämna förutom människors klädstil och deras kunskaper att gå i högklackat är 3 människor.  En människa som frågar efter mitt nummer, en annan som kommer fram och säger: I'm from socialsecurity at that guy who just talked to you is a sexuelloffender and been going around all day askring girls for numbers! Vi sitter där aschockade och bah; VA?! Han fortsätter se extremt seriös ut och säger: Did you fall for it? This is a bet, don't laugh. My friends are sitting right there and they want to see if you bought it. But... well those stuff still happens, but I can't belive you bought it. Och ja, vi gick på det... men försökte hålla masken.... men de var ju såklart inte sant de han sa, han ville ju bara vinna ett viktigt vad. Och dumma svenskar går ju självklart på det. Några minuter efter kommer de fram en annan medelåldersman som frågar om vi vill vara med på bild när dom tar en bild på ett ställe där man klär ut sig i gammeldagsa västernkläder... vi sa nej, haha. Men det var en rolig people watch stund!

Jag köpte skor, en långklänning, en bok (hehe) och en sjal! 



Cheers


Playdate med Liz

Skyzone






Maddies leende på denna asso, haha



Cheers

Amerikansk körkort

Hej allesammans, och förlåt för dålig uppdatering. Haft ett stressigt schema och när jag inte jobbat så har jag läst min bok, haha. Jag har precis läst ut tredje boken ur the mortal instruments serien, och oj vad den är bra, kan inte sluta läsa. Igår efter jobbet så satt jag och CC i flera timmar och scrapbooka och oj vad roligt det är också, min bok kommer nog tillslut vara så tjock att jag inte vet vad!

Men mest instressant som hänt på senaste hände nog igår, för jag tog nämligen Amerikanska körkort!!!!!!! Min värdmormor tog med mig till uppköringsplatsen och jag var så nervös! En butter medelålders kvinna hoppas in i bilen och presenterar sig inte ens, inte ens en handskakning utan bara ett: Where's your paperwork?! ojoj, de gjorde mig mer nervös! Sen åkte man runt på en uppbyggd bana på deras parkeringsplats typ, en ganska stor och fick följa alla skyltar och sånt där. Fickparkera fick jag göra och göra en 90degrees backing in mellan 2 bilar... eller flaggor som detta var. Sen parkera vi vid vägkanten och hon sa att jag hade klarat de, snabbt och effektivt med ett; Any questions. Stackarn, kan inte vara lätt att vara henne. Jag möttes sen av en nervös värdmormor och hon började nästan gråta för att hon blev så glad att jag klarade de; Ida, there was 3 kids comming in before you shaking there heads at their parents, I was so nervous! Men klarat är de nu i alla fall och mitt körtkort kommer i posten inom 2-3 veckor, YAY! 

Idag har Cissi vart och lekt med mig och Maddie på vårt comunity center, roligt att se Maddie åka ner för alla kanor. Glömde kameran tyvärr. Maddie har en liten tupplur nu och jag och Cissi drömde oss bort och planera vår 13månad lite granna... ställen som Hawaii och Niagrafallen kom upp... vi får se hur de blir! Nu ska väl lillpysen vakna snart och då blir de lunch och lek!

Ha de fint, cheers/ Ida

Färgade håret

GUD VA SKÖNT MED INGEN UTVÄXT! YAY ME! Jobbigt att jag klippte till luggen så att den precis inte går bakom örat.... Idag jobbar jag kväll och ska skjussa runt tre ungar i bilen mest hela tiden! Hämta upp M från sin dagmamma, åka hem. Fixa middag och göra allt som vi brukar göra nära dom kommer hem från skolan, läxor etc. Vid halv sju måste vi kasta in alla i bilen igen, åka och lämna S på fotbollen, åka hem. ÅKA TILLBAKA till fotbollen med alla barn i bilen (för man kan ju inte lämna dom ensamma hemma såklart.) och hämta upp S efter en timma. Blir en jobbig kväll! Längtar redan efter min bok i sängen innan jag somnar ikväll.



Cheers

Shopping

Köpte en sån där fin jacka idag. Jag älskar den ganska sådär asmycket!



Åt middag på Appelbies idag också, chill!







Cheers


Snowboard

Jag hänkade med CC's familj på deras mellanbarns kalas i skidbacken! Vilken hård arbetsdag..... En skillnad mellan sverige och usa.... euhm... bara sittliftar här i deras backar! ;) 











Cheeers!

Sammanfattning

Ja ni, vad har hänt på senaste? Simmar & badat jacuzzi har jag och CC gjort. Vi har kollat på bio med Eva (Vi som i jag och CC, haha) Vi såg we bought a zoo, men på senaste har vi också sett män som hatar kvinnor den amerikanska versionen. Mycket bio! Men haha, de roliga med den amerianska versionen är att dom hade jobbat in en svensk dialekt på alla skådespelare, så himla roligt!

Igår var vi på gymmet igen (duktig Ida) med hela värdfamiljen och sen åkte vi hem och kollade på resor!!!!! Verkar som att de börjar ske lite i grytan och att jag, min värdmamma och min yngsta kanske ska åka till Memphis (graceland, elvis... om de säger er nått... bara the king liksom) och Nashville (Need I say more why this excites me?) över ett veckoslut!! SO EXCITED! Och det är också prat om en resa med hela värdfamiljen över deras springbreak i mars! Platser som Sanfransico och San Diego flyter runt och jag vill bara veta! För vart vi en åker kommer vara helt fantastiskt!!!!

Idag vaknade jag upp med en jävla hemsk huvudvärk, var inte på de bästa jobbhumöret och mina barn fick helt enkelt ta och va snälla mot mig tyckte jag! Vilket dem var till mesta del. Min yngsta åkte iväg för att leka med sin farmor och jag fick tack och lov gå tillbaka till min säng och sova till halv tolv, skönt! Vakna upp och min hjärna kändes som ett battlefield, ömt och sånt där. Men mådde helt klart bättre och fick dricka kaffe med min värdmammas mamma, eftersom hon städar åt oss ibland. Var jättetrevligt! Efter det läste jag min bok i vanlig ordning tills min värdsyster kom hem och vi snackade och hade också trevligt. När barnen kom hem från skolan åkte vi allesammans och hämta upp min minsting hos farmorn och åkte för att äta middag i köpcentrumet med deras mamma innan hon började jobba på sitt extra jobb.

Sur blev jag på hemvägen när ett av mina värdbarn tog av sig säkerthetsbältet i bilen på motorvägen och på hans attityd. När vi stod på uppfarten tog vi ett seriöst snack och jag hoppas han förstår bättre nu. För jag menar, det handlar inte om att jag vill vara arg... de är ju trots allt en säkerhetsfråga!

Resten av kvällen har jag bara läst och läst.... jag känner mig som Belle i beauty and the beast.. Alltid med näsan i en bok. hihi.



Cheers!

Amerikansk frukost

Idag hade jag en riktig amerikansk frukost med Cissi efter att ha skjussat Maddie till sin dagmamma, SÅ GOTT!
Efter det åkte vi till Target och köpte skrivblock och sånt eftersom vår skola börjar snart, jag lite hastigt bestämde mig för att ta en skrivarkurs! Lära mig lite om att skriva historier, vilket jag alltid gillat och sånt. Har dock efter det ungefär 1 credit kvar. Ska höra med min LCC om man kan räkna sånglektioner som de. För jag ska testa gå på sånglektioner på en musikaffär jag sett här. Kolla om det är bra liksom!

Igår var vi inne i en av mina favoritaffärer också, charming charlies! En riktig krimskransbutik med smycken, skor, väskor och sjalar etc. Köpte en sak för att lägga mina smycken och klockor i, blev tokig på hur dom bara låg överallt! + att min fina syster har en liknande och blev inspirerad av henne. :)



Cheers



Where's my twinkie?!

Idag har det vart en rolig dag, synd bara att jag var för stressad för att skypa med fina mami! Hoppas hon kan imorgon, saknar min fina familj! Jag och Cissi var och simmade och badade jacuzzi på mitt gym, nice! Sen åkte vi och hade middag på famous daves (ett asnice ställe med goda revbensspjäll) men min värdmamma och hennes familj. Träffade hennes pappa för första gången, han var jättetrevlig och det var en jättehärlig kväll.

För några kvällar sen var jag över och hämtade Sam & Jake hos deras morbror och där stod filmen Zombieland på (barnen titta inte på den utan morborn då). Och för er som inte känner mig så är detta en av mina favoritfilmer så vi snackade om den och skrattade om den där twinkien. Tillslut kom vi ju fram till att jag aldrig ätit en, så idag på middagen hade han köpt en hel låda full till mig och CC! Så himla kul, skrattade mycket! Men vet ni vad, dom var inte speciellt goda, hihi. 




We got the twinkies! haha

Cheers


Gott Nytt År

2011 var igår, idag är det 2012. Mina vänner, jag vet att det är en klyscha men nytt år nya möjligheter. Egentligen ska man nog tänka att varje dag är en omstart, nya möjligheter. Men om man är fast i gamla tankesätt och behöver en spark i rumpan, ta tag i 2012 nu. Man lever bara en gång!

Nyår i USA spenderades i Dinkytown på collagefest med massa härliga människor! En sak som är annorlunda
(för nyårsfirandet är inte så annorlunda här) är att dom inte har fyrverkerier som vi har, de sparar det till 4th of July förstår ni. Det saknade man lite, men jag fick se the ball drop från NYC, de va coolt att uppleva live. På mitt livs to do lista ligger nu att verkligen åka till USA, time square och se den falla med egna ögon nu. En rolig sak var att vi lärde amerikanarna att säga SKÅL vilket upprepades många gånger under kvällen. Men roligast var ju att i en Vikings peplåt så sjunger som SKÅL VIKINGS, men amerikanarna visste aldrig vad det betydde förens igår kväll, grymt! Jag fick också äran att vara en amerikanares första möte med en svensk person, känner mig hedrad!

En annan sak som är roligt med mig nu att musiken jag lyssnar på nu är så annorlunda emot vad de brukar vara,
måste vara den amerikanska luften! Jag lyssnar typ bara på svensk musik just nu, så som Maskinen, Snook, Familjen, swedish house mafia etc. Jätteknäppt men det är grymt att höra svenska röster i lurarna ska ni veta! När jag och Cissi fixade oss igår pumpade vi Maskinen, så jävla rätt!



CHEERS! eller skål vikings...

RSS 2.0