Auntie Ida

Det jag glömt nämna här i bloggen kanske är det viktigaste som hänt mig någonsin!!! Fick ju i helgen träffa min underbara systerdotter Inez! Hon är verkligen en helt underbar och gosade med henne hela helgen. Fick in en lunchdate med Lovisorna, men inte mycket fick mig att slitas ifrån den där underbara ungen. Tröck i mig en semla gjorde jag också, så jävla gott ska ni veta! Men det var SÅ svårt att lämna Sverige denna gång för att åka tillbaka till mitt London...

 

Cheers

Att känna sig sämst

Det är inte ofta, helt ärligt, jag känner mig dålig. Jag känner mig oftast faktiskt ganska bra! Jag tycker jag överlag är en väldigt duktig person. Men igår så var de en av de där dagarna då jag kände mig verkligen asdålig. 

Jag var på min praktikplats och fick en uppgift att gå igenom en undersökning och korta ner infon till varje kolumn till 1 eller 2 meningar. Ja de lät inte så svårt när jag först fick uppgiften... men jag kunde inte för mitt liv göra ett bra jobb. Orden var för komplexa och svåra i undersökningen, jag förstod inte sammanhangen och kunde inte hitta och sammanfatta vad jag tyckte var viktigt alls. Inte nog med att han rättade min grammatik i varannan mening, så hörde man en ljudlig suck varje gång jag frågade något. Usch vad det var inte roligt och jag mådde SÅ dåligt hela dagen med denna uppgift, och mådde ännu sämre när jag lämnade in den. Fick be om ursäkt och förklara varför vissa sammanfattningar var så långa var för att jag inte förstod. Har inte kännt mig så liten på väldigt länge.... 

Idag gick det mycket bättre på praktiken kan jag tilllägga, och jag fick en mycket lättare uppgift som var att uppdatera deras blogg. Något jag kände mig mer bekväm med kan man ju säga. Att komma in i den akademiska engelskan och business lingot är svårt! Men jag lär mig varje dag och jag vet att i slutet av detta skoläventyr så kommer jag vara en av de bästa. För jag vill verkligen det här! Ingen som lyckats kan nog säga att de aldrig haft några nederlag, dagar då de känt sig sämst. För de är ju som min älskade J.K Rowling sa: "It is impossible to live without failing at something, unless you live so cautiously that you might as well not have lived at all - in which case, you fail by default."
 
Keep fighting! 
Ida

 

the power of skype

Efter ett otroligt gulligt skypesamtal med mina fina Maddie Boo hittade jag mig själv googlandes på studier i USA.  Vet inte hur jag hittade mig själv där, jag trivs ju verkligen med det jag gör här i London, men jag hamnade där iaf och undrade vad jag hade för alternativ. Min värdmamma sa lite (inte) diskret att hon tycker jag borde komma tillbaka och göra en master i USA... och varför inte? Hon ville nog att jag skulle komma och plugga där ännu tidigare eftersom dom nu bestämt sig för att inte ha någre fler Au pairer, men efter jag berättat att min utbildning faktiskt var 3 år tyckte hon en Master var en bra lösning. Haha, orden ur munnen på henne: Then you can live here, have a car and help us out in the mornings and after school. Haha, de lät inte helt fel hur mycket hon än skämtade eller inte. Hjärtat sved ju lite när Maddie undrade om jag någonsin skulle komma tillbaka, för jag hade ju vart borta länge nu. Hon var rädd att hon inte skulle komma ihåg mig berättade hon. Och frågade som vanligt när mitt hår skulle bli vitt igen. Haha, hon förstod inte alls konceptet att spara pengar: but Ida, just save some money and come here!!!!

Man pratar ofta om hur de är INNAN man blir Au pair, hur de är när man väl ÄR Au pair... men inte många pratar om hur jobbigt de är EFTER tiden man vart Au pair. Vet att många av mina vänner känner likadant för man binder verkligen starka band. Och man umgås verkligen så sjukt intensivt med sina värdfamiljer så att lämna dem är extremt jobbigt. De är inte som att lämna Sverige och sin familj där, för dem vet man att man kommer tillbaka tillslut hur jobbigt de än är. <3 När man lämnade USA visste man inte alls när och hur och om ens OM man skulle träffa dem igen. Som tur var har vi i alla fall hållit en bra kontakt. Min värdsyster kommer i April och min värdmamma berättade att hon absolut var sugen på en tripp till London i höst. Men mer om de när jag skulle fått mer koll på höstterminen. 

Nu är jag i alla fall superglad att åka hem på torsdag för att träffa underbara familjen och supergoa Inez. Jag har skickat in massa CVn för praktikplatser i sommar och jag är sjukt trött och inte alls redo för en ny skol/jobbvecka! Känns så otroligt tråkigt emellan åt, har knappt tid att träffa mina vänner nu. Men to be fair så jobbar dom ingenting och har massa ledig tid. Så ser ju inte den vanliga vardagen ut kanske.... Men nu kör vi, ska försöka catcha lite ZZZZ. 

Cheers18 Januari

I London har man fullt upp, men ändå har jag dagar då jag känner att jag inte gör tillräckligt! Egentligen borde jag skärpa mig.. vad är de för fel att bara ta de lungt en lördag när man vart upptagen en hel vecka? Men det är väl en typ av presentations ångest man har.. att alltid måste göra något av tiden man har.. Jag tycker ju väldigt mycket om att bara vara jag och kolla på mina älsklingsserier. 

Denna vecka har jag haft praktik som gått bra. Jag försöker fortfarande ställa om till nya rutiner med att ha mycket att göra och nya kollegor etc. Så varje kväll när jag kommit hem har jag nästan somnat stående. Men direkt efter skolan måndagar och tisdagar har jag praktik, på onsdagar är de heldag i skolan och på torsdag-fredag har jag nannyjobb + skola. Ida är inte på någon latsida här inte. 

Nästa vecka ska jag åka hem till Sverige över en långhelg, en torsdag till söndag för att hälsa på min underbart söta systerdotter. Hon är verkligen världens sötaste, vår lilla Inez. Döpt efter vår mormor, verkligen ett perfekt namn. Åker med SAS så får ta med mig en stor resväska, så får köpa med mig massa svensk gott för att hålla ut de månaderna tills jag åker hem nästa gång. Blir troligen till sommaren!! Men kommer få massa besök så de kommer bli superroligt! 

Min värdsyster Liz kommer och hälsar på i April. Några veckor efter de kommer kära mami. CC och Jennica kanske också tar en liten visit till London, så jag är super excited för de!

Hoppas allt är bra med er alla och avslutningsvis vill jag dela med mig av en liten quote jag läste nu ikväll:
Because I have a sister, I'll always have a friend.
 
 
Cheers

exciting times

Just nu känns de faktiskt som livet mer eller mindre leker för mig! Allt känns bra i London och vet ni vad? Jag blev erbjuden en praktikplats på ett företag som heter MusicAlly som jag sökt och var på intervju tidigare i veckan. Helt galet! Så woho!! 

Ja vi såg Frozen igen på bio...... we love it! Musikalnördarna hurrar!


Cheers
 

Back in London

Hejsan Svejsan, nu är jag tillbaka i kära London. 
3 veckor i Sverige gick alldeles för fort, men jag älskade varje sekund av de. Jobbade massor, skrattade massor, spelade spel, firade alla högtider och bara njöt! Tyvärr han jag ej bli moster, men får åka hem igen en snabbis snart för att möta mitt efterlängtade systerbarn snart! 

Flygresan fick bra förutom lite turbulens och snuvig näsa, kom hem runt 11.30ish pm och somnade väl runt 1 am skulle jag tro. Inte bra, men de gjorde inte så mycket, kom upp hyffsat piggt morgonen därpå för skola! Blev fundamentals of business som vi blev inkastade i och de var så roligt att träffa alla igen. Därefter åka jag hem och åt lunch, städade lite och åkte sedan till shopping mallet Westfield med Kajsa och Louise. Som man saknat dem! Blev lite små shopping och sedan tidigt middag för att sedan ÄNTLIGEN se Frozen! Åh så bra film, bästa av Disney sedan Tangled! Sitter och lyssnar på soundtracket nu, åh så bra! 

 
Kom hem och städade lite mer och nu ska jag ta en dusch och förbereda mig för min intervju för ett internship imorgon! Önska mig lycka till! 

Cheers

RSS 2.0