Storm warning

Sitter och skrattar lite för mig själv, 13 månader i USA och inte en storm direkt... och sen flyttar man till England och har nu en stormvarning.... Alla tåg är inställda, vår skola kanske är stängd imorn (antagligen för att ingen skulle kunna ta sig till skolan) , lite kaos alltså. 

Annars har jag inte så mycket att berätta, sitter och är mest lite uttråkad just nu. Lyssnar på soundtracket för bästa serien Nashville! Den serien får mig så himla mycket att vilja flytta dit... eller bara önska att country var lite större här. 

Liten bild med några från min klass när vi sitter på en resturang;


Cheers
 

Work hard

Ännu en vecka har gått, tiden går så fort! Bokade idag biljett hem till Sverige till jul! Så åker hem den 15onde December och åker tillbaka till London den 5e Januari. Ska bli skönt att vara hemma några veckor och jag väntar ju den mest underbara julklappen, att bli moster!  

Denna vecka har de hänt något varje dag, exciting men krävande så idag var jag bara hemma och försökte planera och strukturera... samt åt svenska köttbullar till middag. Mums! Blir köttbulle macka till lunch imorn skulle jag tro! Ska vara helt ärlig och säga att jag tycker de är svårt med så mycket självständiga studier men så himla mycket i denna industri är "learn by doing". Så i måndags lyckades jag få in mig och en klasskompis på ett privat networking event där vi träffade massor med coola människor och lyckades få deras visitkort! Så dagen där på skickade jag ut inbjudan till ett skolevent vi har till dem och fick respons! Jätteroligt! Så genom denna gav min rektor mig ett volontärsjobb på något som heter indie-con. Det är något business event den 20onde November så de ska bli SÅ KUL! Om man visar framfötter så får man resultat. Våra lärare känner ju SÅ många människor inom industrin så de är gå givande. 

Bilder från networking eventet:
 
Detta skolevent jag pratade om är något som kallas 7 sessions och jag är med i teamet för detta. Vi tar in bidrag från artister på skolan och väljer ut ett antal för att sedan sitta med på auditions till detta event. Detta event är då en konsert där massa människor inom industrin är där för att kolla på dessa elever då. Vissa människor nu som jag lyckades få dit! 

Jag är också med i skolkören nu och de är också superroligt! De är väldigt basic för mig som sjungit i kör så länge men fortfarande kul att få sjunga då jag ej går sång här på skolan. 

Utöver de så har jag blivit vald till student representative och kommer få sitta med på skolmötena (ungefär som ett elevråd kanske man kan säga). 

Så som ni kan se så håller jag mig sysselsatt, haha! Denna skola är verkligen underbar!
Nu ska jag kolla ett avsnitt på min nya favvoserie Nashville och sen sova gott! 

Cheers.

Wicked

Musiklen var asbra som valingt, dock bättre första gången jag såg den. Verkligen en av mina favoriter!

Lite bilder:


Cheers
 

Early birds

Musikalnörden i mig ÄLSKAR att bo i London. Nu imorse så köade vi för biljetter till musikalen WICKED (2 timmar) som jag såg i London med min älskade fruga för några år sedan, och nu är de dags igen! Verkligen en av de bästa musikalerna någonsin! Nu fick vi sitta längst fram för c 300 kr, de är INGENTING för de platserna vi fick. Inte 5 pund kanske som till Matilda, men Wicked är ju lite mer etablerad än Matilda.. såå... 

Jag lägger hellre pengar på Musikaler än mycket annat, så en gång i månaden ska jag försöka se en liten musikal. Tror att nästa vi ska ge oss på är We will rock you. Men jag får berätta om upplevelsen efteråt. 

 


Cheers
 
 
 

Tokiga vardag

Hejhej, nu är skolveckan igång igen och massa roliga saker händer! Sitter nu på ett starbucks och väntar på ett möte ang skolands A&R team börjar då jag tror vi skulle lyssna på skolans elever som skickat in bidrag till att vara med på något vi kallar the 7 sessions. De är ett event där 2-3 band får spela sin egna musik framför massa människor i branshen. Ska bli riktigt roligt och är glad över möjligheten att få vara med på detta. Varje termin väljs nya människor från business eleverna till att vara med och denna termin är jag med. Lite nervös är jag eftersom jag inte har någon direkt erfarenhet, men när jag sökte skrev jag att jag främst av allt ville lära mig så jag hoppas de har översende med det. 

Men ikväll ska vi till Svenska Kyrkan och kolla på Sverige-Tyskland så det blir skojj det med, det brukar alltid bli ganska stor grej av de vad jag förstått och att många svenskar möts upp där. 

Men annars har jag inte så mycket roligt att berätta som är relevant just nu. Hoppas ni alla har de bra. 

Cheers

Musikal <3

Hej alla, behövde bara berätta att musikalen var FANTASTISK! Majoriteten av ensemblen var barn och de var så duktiga att man ville gråta!! Om ni har möjligheten, se musikalen!!!! 
 
 

Cheers

Musikalen Matilda

Hej, nuu var de ett tag sen jag skrev igen och en hel ny skolvecka har gått. Jag känner verkligen att jag gillar utbildningen och jag har fått några fina vänner här. Förutom de så har jag några fina vänner som redan bor i London. De är sjukt att detta är platsen jag bor nu, det börjar sakta men säkert sjunka in nu och de känns fint. 

Imorse var jag, Kajsa och Maria uppe tidigt för att köa för 3 av de 16 biljetterna till musikalen Matilda. När den kom ut för några år sedan vann den alla priser så vi är fett excited för JA, vi fick dem! Så nu håller jag på att fixa mig för en fin kväll med musikal och allt som hör till. 

Hoppas ni alla har de bra hemma i svea, tiden går så fort och snart är jag hem igen till jul! Cheers
 

Monday matters

Hej ni, nu är de måndag igen. Helgen har vart fin och vi har haft väldigt kul. Började skolan nio imorse, de är fan hårt de. I alla fall när man bara har en lektion och måste gå upp för de. Men som tur var är lektionen intressant, The fundamentals of business. Idag pratade vi lite lätt om Copyright och vi ska gå in på de mer sen, men de är intressant. Har även nästan fått jobb att sälja Merch på olika event på arenor här i London. Fick nyss veta, så vi får se om de blir av! De betalar näst till ingenting men de är ju en början att sätta in sin fot i branchen. 

Idag då eftersom jag inte haft något speciellt att göra så fick jag "städryck". Tvättade 2 maskiner, gick till ett sånt där tvättställe man ser på filmer och torkade dem, städade badrummet, damsög hela övervåningen och lite sånt där. Fett nöjd. Får se hur länge de rena och fina håller sig.... hehe.... Trött nu i alla fall. 

Här kommer lite bilder från helgen när jag och Kajsa tog en liten promenix;Cheers
 

Tourist

Idag har jag, Louise, Kajsa och Niklas turistat London. Vi åkte till Big Ben, London Eye, Millenium Bridge, Bakers Street och svenska butiken där. Var skittrevligt och fick några fina bilder. Ikväll blir de en pubkväll, hejhej London Life!

 

Cheers

Launch party

Hejsan y'all, igår var det skolfest kan man säga. Det var ett launch party för skolan för den nya byggnaden och 30th anniversary. Så det var ett riktigt coolt ställe vi var på och massa duktiga spelade. Vi hade en otroligt rolig kväll enda fram tills en av mina klasskompisar fick ganska svårt och andas. Allt är bra idag men vi fick ringa ambulans. Andningssvårigheter är inget att leka med, speciellt när hon tuppade av 4-5 gånger. Inte roligt! Men allt är bra nu fast de vet inte varför de blev som de blev. Troligen pga av all rök. 

Här är några andra bilder från tidigare dagar:
Hittade också en smart lösning för att få mer plats i sin garderob, smart va?:Cheers och tack Kajsa för bilderna!
 
 
 

Update of the school week

Hej, så himla mycket nya intryck flyger runt i mitt huvud och jag har nästan tagit mig igenom en skolvecka! Vi har inte gjort jättemycket på våra lektioner ännu, mest hållit disskutioner, presenterat oss själva och fått insikt vad alla kurser innebär. Jag kommer läsa detta år: The fundamentals of business, label project, event management, the music landscape, artist management och physical and digital marketing. Allt är superintressant men de är otroligt mycket och man känner redan pressen, 3 dagar in! Alla verkar så otroligt talangfulla och så insatta och jag känner mig redan efter. Men nu kör vi!!

Utöver lektionerna som inte är så många under veckan har vi efter skola aktiviteter som tex vi jobbar på skolans record label där vi bla ska fixa ALLT som har att göra en skiva (som elever på skolan får göra audition till). Vi har redan fått höra om otroligt många event vi ska ha hand om så de är riktigt exciting samtidigt som de gör mig livrädd! Men vad har jag att förlora? De är bara att göra sitt bästa och kämpa hårt. Vår skola har otroligt hög sucess rate och en av eleverna i årskursen över mig jobbar nu som A&R på warner bros music. Helt insane!

Cheers!

RSS 2.0